Hlavní obsah

Drsná dohra i kuriózní moment. Gólman mohl být v derby za hrdinu, místo toho se ztrapnil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bylo to opravdu důležité západočeské derby. Vždyť Plzeň i Karlovy Vary za sebou táhly dlouhou šňůru porážek. Díky otočce ve třetí třetině se nakonec radovali z výhry 4:3 modrobílí, na nervy jim však pěkně zabrnkal brankář Samuel Hlavaj, jenž pořádně rozlítil i spolumajitele Škodovky Martina Straku. Vyhrocené utkání nabídlo po závěrečném hvizdu i tvrdou pěstní přestřelku.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Plzeň – Karlovy Vary, bitkaVideo: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

V 51. minutě za stavu 2:2 slovenský gólman při rozehrávce nepochopitelně namazal krajanovi Dávidu Grígerovi, svou hrubku však bleskurychle napravil a famózním zákrokem lapačkou karlovarského útočníka vychytal.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Plzeň – Karlovy Vary, plzeňský Hlavaj ukradl Grígerovi gólVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Domácí poté vstřelili dvě branky a už směřovali za poklidnou výhrou. Při risku Energie bez gólmana Hlavaj troufale zkusil půlminutu před koncem vypálit, jenže trefil právě napadajícího Grígera, jenž už tentokrát uklidil kotouč do sítě a snížil na 3:4.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Gól Dávida Grígera po hrubce brankáře HlavajeVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Kamery pak na střídačce našly plzeňského spolumajitele, legendárního Martina Straku, jak vztekle vší silou mrštil láhví s vodou. Nakonec ho však tenhle kiks mrzet nemusel, Škoda závěr zvládla a prolomila šňůru šesti porážek.

„Samuel mohl být hrdina, avšak dopadlo to tak, jak to dopadlo,“ okomentoval situaci kapitán Jan Schleiss pro klubový web. „Bohužel nejsme momentálně v takové situaci, abychom si to mohli dovolit, ale na druhou stranu nás v zápase strašně podržel. Máme tři důležité body a dále bych to neřešil,“ líčil útočník, jenž vstřelil důležitý gól na 2:2.

Plzeň po vítězství přeskočila svého západočeského rivala na desátém místě tabulky. Karlovy Vary totiž prohrály počtvrté za sebou a není divu, že na nich byla znát frustrace. To demonstroval i zbytečný hit Ondřeje Beránka na Jana Piskáčka v poslední sekundě, který po siréně nastartoval hromadnou potyčku.

43. kolo: Plzeň - K. Vary

Z ní vzešla férová bitka mezi domácím Adriánem Holešinským a hostujícím Matějem Stříteským. V pěkném souboji byl výrazně aktivnější slovenský forvard Plzně, jenž poté nadšeně hecoval publikum. „Určitě je super, když jsou na ledě emoce. Myslím si ale, že jsme všichni inteligentní, a když zápas skonči, hodí každý vše za hlavu,“ řekl Schleiss.

Zajímavé je, že se oba celky potkají znovu už v sobotu 17. února při speciálním utkání pod širým nebem těsně za hranicemi v německém Klingenthalu. „Uvidíme, jestli se emoce přenesou i tam. Těším se, až to zažiju na vlastní kůži, protože všichni tvrdí, že je to úžasný zážitek,“ dodal plzeňský kapitán, jenž přišel o Winter Classic v Brně v roce 2016 kvůli zranění.

Reklama