Hlavní obsah

Drsný majitel extraligového klubu: špatný kádr, trenér i manažer. Boleslav bude mít problém

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hokejové zemětřesení. Jinak se současné dění v Bruslařském klubu z Mladé Boleslavi nedá nazvat. Tým, který vypadl v předkole play off s Kometou Brno, udělal změny už během sezony, teď ale přichází čistka v kádru. „Boleslav bude mít v létě velký problém, aby sestavila aspoň trochu konkurenceschopný tým," posílá v pořadu Příklep do středočeského klubu pořádné varování Jan Škvor, hokejový expert Sport.cz. Hodně negativně na něj zapůsobil rozhovor s majitelem klubu na oficiálním webu BK.

Mladá Boleslav bude mít v létě velký problém, soudí novinář Jan Škvor v pořadu PříklepVideo: Sport.cz

 
Článek

Moderátor pořadu Příklep Honza Homolka zdůrazňuje, že po dvou postupech do semifinále play off mohlo nejspíš dojít ve středočeském klubu k určitému vystřízlivění. Hokejový redaktor Jan Škvor to připouští, zaskočil jej však rozhovor majitele klubu Jana Plachého pro oficiální web Bruslařského klubu.

„Patnáct minut jsem přemýšlel, co tím rozhovorem chtěl pan Plachý vlastně říct. Před sezonou tvrdil, že má Boleslav výborný kádr a že očekává podle toho výsledky. Teď pro změnu čtete, že už dopředu věděl, že to tak nebude. Sepsul totálně kádr, že je nekonkurenceschopný, hlavně vepředu," kroutí hlavou Škvor.

Hokejový pořad Příklep s útočníkem s Lukášem PechemVideo: Sport.cz

Ten tvrdí, že kdo čte mezi řádky, najde v těchto slovech obžalobu Radima Vrbaty s Václava Nedorosta, kteří se s klubem rozešli během sezony. „Prý to bylo v dobrém, ale rozchod přišel během sezony. To není normální, že by si v té době vyhazoval sportovního manažera i sportovního ředitele," upozorňuje novinář.

Mladá Boleslav dostala přednost před NHL? Měli jsme dobrý skauting... Diskuse z pořadu PříklepVideo: Sport.cz

Boleslav se podle něj dostane do problémů, jelikož spoustě hráčů vyprší kontrakty, další hokejisté už se dohodli na smlouvách jinde. „Kousal už odešel do Sparty, Najman tam bude v příští sezoně také. Pan Plachý navíc naložil i trenéru Čihákovi, že se s ním klub spálil, že to bylo šílené," odkrývá Škvor další kritická vyjádření majitele BK Mladá Boleslav. Ve výrocích mu chybí vyjádření spoluzodpovědnosti za současnou situaci.

Novináři je jasné, že v těžké době se špatně shánějí potřebné finance, zvláště když automobilový průmysl, díky němuž BK žije, zažívá těžké časy. „Rozumím tomu, že to chce majitel klubu dělat úsporněji. Ale přešlapů z jeho strany tam byla spousta a myslím, že Mladou Boleslav čeká krušné léto, aby sestavila konkurenceschopný kádr," tvrdí Škvor.

Reklama

Související témata: