Hlavní obsah

Drtivá střelecká převaha Dynamu nepomohla. Perníky na ledě fanoušci vyjádřili svůj názor, tvrdil Zohorna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vítězové základní části extraligy mají nůž na krku, naopak hokejisté Třinec si výhrou 4:2 na pardubickém ledě v pátém zápase semifinálové série vybojovali postupový mečbol. Klíčové byly dvě trefy Martina Růžičky během 96 sekund, ve středu budou chtít Oceláři doma své snažení dotáhnout k už páté finálové účasti v řadě.

Foto: David Taneček, ČTK

Tomáš Zohorna z Pardubic po porážce s Třincem v pátém semifinále.

Článek

Nejlepší střelec letošní vyřazovací části si historicky polepšil na 59 gólů. „Všichni víme, co obnáší play off a jak je náročné udělat poslední krok. Musíme se na něj dobře připravit, zatím máme jen třetí bod v sérii," mínil Růžička. Poměr střel 42:23 jasně vyzněl pro Pardubice, jimž ale nepomohlo ani otevření skóre po 50 vteřinách druhé části. Tomáš Zohorna, jenž měl kapitánské céčko místo nemocného Poulíčka, se prosadil z dorážky.

Třinec ale o 202 sekund později vyrovnal. „Viděl jsem z modré čáry, kam se můžu trefit. Kus práce tam odvedl náš clonící útočník," uvedl lotyšský obránce Karlis Čukste. Ve zmíněné roli obstál Aron Chmielewski, jenže šel do elitní lajny za zraněného Daňa. „Snažím se klukům maximálně prospět. Pardubice na nás vletěly, ale dobře jsme to odbránili a našli cestu k výhře," říkal polský útočník.

Foto: David Taneček, ČTK

Hráči Pardubic po domíc porážce s Třincem v pátém semifinále.

V roli střelce se zaskvěl Růžička. „Dostal od nás moc prostoru před brankou. Trochu jsme se uspokojili a přestali hrát to svoje," uznal Zohorna. „Při vedení jsme upustili od potřebného důrazu a přes střeleckou převahu už potom Třinec nepřetlačili," litoval trenér Radim Rulík, jehož hodně mrzela situace při třetí brance. „Dost smolná chvilka. Sedlák se zlomenou hokejkou možná mohl zůstat na ledě, střídačku jsme měli daleko," uvažoval kouč.

Dynamo sice nakopla využitá přesilovka vteřinu před koncem druhé části, jenže ve třetím dějství se z velikého tlaku už neprosadilo. Když zkoušelo power play, sudí přehlédli faul na Říčku a z brejku Kurovský dal skóre konečnou podobu.

„Štve nás to hodně. Perníky na ledě nebyly vítěznou oslavou, ale spíš vyjádřením nevole fanoušků. S diváky souhlasím, víc ale říkat nechci. V koncovce chyběl větší klid na hokejkách," mínil Zohorna.

Reklama

Související témata: