Hlavní obsah

Duda: Už jsem si připadal jako Kuka

Dvě jasné šance měl v pondělním finále hokejové extraligy na své hokejce útočník Slavie Radek Duda. Ani jednou však hráč, který před sérií tvrdil, že zná recept na Břízu, tváří v tvář sparťanskému gólmanovi neuspěl. V rozhovoru s novináři bezprostředně po zápase to však bral s nadhledem a byl rád, že jeho tým napodruhé vyhrál.

Foto: ARCHIV

Radek Duda

Článek

Na druhý pokus jste nakonec Spartu ve finále porazili... Vyvarovali jsem se tentokrát zbytečných chyb. Navíc nedělní porážka na nás nezanechala žádné následky. Ukázalo se, že jsme velké mužstvo.

Změnili jste nějak oproti prvnímu zápasu taktiku?Chtěli jsme se dostat do vedení, aby Sparta musela dotahovat. Závěr zápasu už jsme měli pod kontrolou.

Vy sám jste měl dvě velké šance, ale nedal jste...No jo, už jsem si říkal, že jsem jak Pavel Kuka (směje se). Obě šance mě štvaly, ale Bříza má prostě parádní formu.

Se sparťanským gólmanem jste měl v první třetině i nepříjemný střet. Můžete to nějak popsat?Žádný úmysl v tom nebyl, Petra jsem prostě neviděl.  Nešlo se mu už vyhnout.

Nebyla v tom přece jen snaha Břízu trochu rozhodit?Samozřejmě mám úkol před ním stát a clonit mu tak, aby měl zakrytý výhled. Ale nevrazil jsem do něj schválně.

Série se nyní přesune na led Sparty... Budou hrát doma a budou se chtít ukázat. Asi na nás pořádně vlítnou.

Reklama

Související témata: