Hlavní obsah

Zlín - Litvínov 4:1Důležitá výhra pro Berany v boji o záchranu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
13. Zabusovs 1 : 0
19. Zabusovs 2 : 0
26. Balinskis 2 : 1
50. Gazda 3 : 1
59. Michasjonok 4 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Zlína porazili ve 31. kole extraligy Litvínov 4:1 a poprvé v sezoně tak proti Severočechům uspěli. Dvěma góly se na výhře domácích podílel lotyšský útočník Patriks Zabusovs. Verva prohrála čtvrtý v posledních pěti zápasů.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Darek Hejcman ze Zlína, Daniel Gazda ze Zlína a Patriks Zabusovs ze Zlína se radují z gólu.

Článek
Fotogalerie

Úvod zápasu oproti jiným duelům hraných letos ve Zlíně byl celkem akční. Hned ve druhé minutě se do přečíslení dostal kapitán Kubiš, nahrávka na Köhlera ale neprošla. Na druhé straně měl velkou příležitost Sukeľ, když se k němu odrazila střela Kudrny, slovenský forvard ale místo zcela prázdné branky napálil poskakující kotouč jen do tyče.

Zlínští svého štěstí využili a v čase 12:39 otevřeli skóre zápasu. Zabusovs obral soupeře při rozehrávce o puk a sám před Godlou zamířil pod horní tyč. Po podobného místa se trefil lotyšský útočník také před přestávkou, kdy v přesilové hře zvyšoval již na 2:0.

A lotyšské představení pokračovalo i po pauze, jen v jiném dresu. Prostřední dějství jednoznačně patřilo Severočechům, kteří místy svůj tlak uměli vygradovat až v momenty, kdy Berani se vinou vzdálenější střídačky více jak dvě minuty bránili v jedné pětici.

Ovšem gólový efekt to přineslo jen jednou. Ve 26. minutě střelou z mezikruží snížil lotyšský bek ve službách Vervy Balinskis. Další šance měli Irving a Jarůšek, brankář Kašík ale chytal spolehlivě.

Útok dvou domácích zahraničních posil Zabusovse a Rusa Michasjonoka byl dnes velmi vidět, alespoň tato lajna čas od času rozbila převahu hostí. Berani ale byli efektivní. V 50. minutě si skvělou stahovačkou mezi kruhy Gazda obhodil obránce soupeře, bravurně zvládl také kličku na Godlu a zvýšil 3:1.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Patriks Zabusovs ze Zlína a Pawel Zygmunt z Litvínova.

Verva se snažila zápas zdramatizovat. Čtyři minuty před koncem odvolal trenér Růžička brankáře, v dlouhé power play se ale hosté neprosadili. Naopak výhru domácích pečetil Michasjonok a připsal si tak první gól v extralize.

31. kolo hokejové extraligy:
PSG Berani Zlín - HC Verva Litvínov 4:1 (2:0, 0:1, 2:0)
Branky a nahrávka: 13. Zabusovs, 19. Zabusovs (Michasjonok, Mamčics), 50. Gazda (Okál), 59. Michasjonok (Mallet) - 26. Balinskis (M. Sukeľ, F. Lukeš). Rozhodčí: Micka, Stano - Ondráček, Špůr. Vyloučení: 0:2. Využití: 1:0. Diváci: 1000 (omezený počet).
Zlín: Kašík - Gazda, Mamčics, O. Němec, Suhrada, Ferenc, Žižka, M. Novotný - Okál, Honejsek, Mallet - Köhler, P. Sedláček, Kubiš - Michasjonok, Hejcman, Zabusovs - Fryšara, R. Veselý, Vopelka. Trenér: Jenáček.
Litvínov: Godla - Irving, Hrbas, D. Zeman, Balinskis, Stříteský, Demel, Baláž - Jarůšek, Estephan, P. Straka - P. Svoboda, V. Hübl, Chalupa - F. Lukeš, M. Súkeľ, Kudrna - Jurčík, Gerhát, Zygmunt. Trenér: V. Růžička.

Reklama

Související témata: