Hlavní obsah

Dva kluby dostaly od disciplinární komise extraligy pokuty za chování fanoušků

Disciplinární komise hokejové extraligy potrestala Olomouc a Mladou Boleslav pokutami za nevhodné chování diváků. Hanáci zaplatí 10.000 korun za incidenty v hledišti při zápase 31. kola proti Mladé Boleslavi, Středočeši zaplatí 5000 korun za reakci jednoho z fanoušků v utkání 25. kola proti Hradci Králové.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Mladá Boleslav byla potrestána za vhození kelímku s nápojem na hrací plochu (ilustrační foto)

Článek

Olomouc byla potrestána za opakované nevhodné chování svých fanoušků v bezprostřední blízkosti střídačky soupeře a trestné lavice.

"Došlo k verbálnímu napadání hráčů, k naskakování na ochrannou stříšku a úderům na plexisklo, k plivání na hráče a ke vhazování předmětů na střídačku," uvedl předseda komise Viktor Ujčík v tiskové zprávě. Upozornil, že zápas musel být dvakrát přerušen.

"K verbálnímu napadání hráčů hostujícího klubu a vhazování předmětů docházelo rovněž po skončení utkání, při odchodu do kabin," doplnil Ujčík, jenž zároveň Hanákům podmíněně na jedno utkání s odkladem do konce února uzavřel sektory A3 a A4 nad střídačkou hostů.

Mladá Boleslav byla potrestána za vhození kelímku s nápojem na hrací plochu, kvůli kterému muselo být utkání po dobu úklidu přerušeno.

Reklama

Související témata: