Hlavní obsah

Dvakrát můžeš, potřetí platíš! Ředitel extraligy trestá Jágrovo Kladno

Praha

Ředitel hokejové extraligy Josef Řezníček potrestal kladenské Rytíře pokutou deset tisíc korun, jejich útočník Vítězslav Bílek totiž nastoupil ke třem zápasům bez jmenovky na dresu. Olomoucký útočník Marek Hecl pak z rozhodnutí předsedy disciplinární komise soutěže Viktora Ujčíka přijde o deset procent ze základního měsíčního platu za filmování.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejisté Kladna - ilustrační foto.

Článek

Šestatřicetiletý Bílek se do Kladna minulý týden vrátil po třech letech, zatím na zkoušku. Za Rytíři už nastoupil do zápasů na Spartě, doma se Zlínem a v Olomouci. V žádném z duelů ale na svém dresu neměl jmenovku se jménem. Což je při takovém počtu utkání problém!

Podle herního řádu extraligy smí hráč nastoupit bez jmenovky pouze v prvních dvou utkáních za příslušný klub, přičemž případné další starty bez ní jsou trestány desetitisícovou pokutou.

Hecl se provinil v pátečním utkání s Olomoucí, když mu byl rozhodčími v polovině základní hrací doby uložen menší trest za nafilmovaný pád nebo přehrávání.

„Po prostudování videozáznamu jsem shledal, že hráč zneužil předchozího kontaktu s holí protihráče Juraje Mikuše k tomu, aby teatrálním vykopnutím nohy a následným pádem důsledky kontaktu zvýraznil a pokusil se tak ovlivnit výrok rozhodčích," vysvětluje pokutu ve výši deseti procent z měsíčního platu Ujčík.

Reklama

Související témata: