Hlavní obsah

Dvojnásobný medailista z juniorského MS Sapoušek se vrací do Karlových Varů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hokejový útočník Robin Sapoušek se po necelých dvou sezonách vrací do Česka a opět bude hrát za Karlovy Vary. Západočeši oznámili návrat dvojnásobného medailisty z juniorského mistrovství světa na svém webu.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Energie Karlovy Vary vs. Banes Motor Č. Budějovice 1:3Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

„Robin je hráč s velkým potenciálem. Slibujeme si od něj, že by se mohl stát jedním z klíčových hráčů našeho klubu, stejně jako se to postupně daří Víťovi Jiskrovi,“ uvedl manažer mládeže Energie Bronislav Píša.

Dvacetiletý útočník odešel v listopadu 2022 a hrál za juniorský tým Victoria Royals v soutěži WHL. Na juniorském MS následně pomohl Česku k zisku stříbrné a bronzové medaile.

„Hrát doma za A tým je sen pro každého a moc se na to těším. Jsem rád, že se sem můžu vrátit. Chci si to tu užít, udržet se v týmu a podávat dobré výkony,“ řekl Sapoušek. V seniorské extralize dosud odehrál 14 zápasů a nebodoval.

I proto považuje nadcházející sezonu jako první v dospělém hokeji. „Bude to něco jiného než juniorská liga a budu muset být trpělivý. Prvním cílem je udržet se v týmu a odehrát co nejvíce zápasů,“ dodal karlovarský rodák.

Reklama