Hlavní obsah

ZAOSTŘENO NA PLAY OFF: Třinec to nikdy nevzdá, reaguje Šlégr na Radilova slova o ruce pomáhající Ocelářům

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Během vyřazovací části extraligy nabízí Sport.cz pravidelně nový videopořad nazvaný Zaostřeno na play off. S renomovanými osobnostmi tuzemské hokejové scény analyzujeme, vážně a někdy i méně vážně, konkrétní sestřihy a momenty z dění na ledě. Hostem 16. dílu byl bývalý reprezentační obránce a člen Triple Gold Clubu Jiří Šlégr. Pochopitelně se rozebíralo páteční šesté finále, v němž můžou Pardubice na ledě Třince získat po 12 letech mistrovský titul.

Zaostřeno na play off 16Video: Sport.cz

 
Článek

Rozhodovat bude podle olympijského šampiona z Nagana a mistra světa z roku 2005 několik aspektů. „Brankáři, to je faktor číslo jedna. Bude to i o týmové spolupráci a čištění brankoviště, aby vlastní gólman dobře viděl. Samozřejmě taky nasazení a hlad po vítězství. Zvítězí ten, kdo to bude chtít víc,“ míní Šlégr a upozorňuje, že důležité bude i psychické nastavení.

„Troufnu si říct, že hlava dělá 80 procent. Ta tvoří důležité detaily. Všichni musejí plnit nastavenou taktiku, selhání jednoho hráče může klidně mužstvo stát celý zápas,“ dodává Šlégr s tím, že určující bude i první gól.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Dynamo Pardubice vs. HC Oceláři Třinec 3:0Video: Tipsport Extraliga / BPA

„S úvodním vstřeleným gólem přichází především psychologická převaha. Uleví se vám, nemusíte se za každou cenu tlačit do útoku,“ říká 52letý bývalý obránce.

„Dynamo bude chtít nastoupit sebevědomě, což by i mělo, protože mužstvo na to má. Pro Třinec ale zase hovoří domácí prostředí a fakt, že je na tyto důležité zápasy zvyklý. Může to být absolutně vyrovnané utkání, nevidím v něm favorita,“ uvažuje Šlégr.

V brance Třince opět očekává Ondřeje Kacetla, přestože v posledním duelu byl po třech inkasovaných gólech střídán Markem Mazancem.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Kautův gól poslal Dynamo do tříbrankového vedení a vyhnal Kacetla z branky.Video: Tipsport Extraliga / BPA

„Nemyslím si, že Kacetl je typem gólmana, který by se položil, že obdržel tři branky a byl střídán. Vsadil bych si na to, že bude znovu chytat a vrátí se ještě silnější. Namotivovaný určitě bude,“ je přesvědčený litvínovský patriot.

Šlégr se zastavil i u slov pardubického útočníka Lukáše Radila, který po vítězném pátém duelu prohlásil, že když hrál Třinec nad propastí, trošku náhodně dokázal vždy dát gól. „Jako kdyby jim vždycky nějaká neviditelná ruka nějakou záhadou pomohla, aby do propasti nespadli,“ tvrdil Radil a narážel tak na zmrtvýchvstání Ocelářů v šestém i sedmém semifinále proti Spartě.

„Já na štěstí úplně nevěřím. Musíte mu jít naproti. Za poslední roky získal Třinec spoustu zkušeností a ví, že se hraje do poslední sekundy, vlastně do poslední setiny sekundy. Nikdy není nic ztraceného. Pardubice se musejí připravit, že kdyby vedly, Třinec to nikdy nevzdá. To je má odpověď na neviditelnou ruku pomáhající Třinci,“ usmál se Šlégr.

Reklama