Hlavní obsah

Dvouměsíční půst ukončil Poletín dvěma góly. Jsem fakt rád, ulevil si slávista

Praha

Z předchozích sedmi domácích utkání získala hokejová Slavia plný bodový zisk pouze jednou, proti Kladnu trochu s nožem na krku ale zabrala. Udržela tak velmi pozitivní bilanci vzájemných utkání v pražské O2 areně, Rytíři na jejím ledě padli v neděli už posedmé v řadě.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Slávista Michal Poletín (vpravo) se se spoluhráčem Pavlem Klhůfkem raduje ze svého prvního gólu proti Kladnu.

Článek

Slávisty k výhře 4:1 nasměrovaly dvě trefy Michala Poletína s podobným zakončením. „Měl jsem pokaždé prostor na kličku do bekhendu, tak jsem ji udělal. Za góly jsem fakt rád. Čekal jsem na ně snad devět týdnů, především ten vítězný v oslabení byl hodně důležitý," uvědomoval si domácí útočník, jenž v extralize naposledy skóroval 13. listopadu.

„Nyní jedeme na sedm zápasů ven, takže jsme nutně potřebovali důležité body urvat," připomněl Poletín, že na vlastní led se slávisté vrátí teprve 28. února.

Kladnu se v lednu vůbec nedaří. Za šest utkání dalo pouhých devět gólů, a to stačilo jen na šest bodů. „Proti Slavii jsme předváděli hokej, který byl potřeba, sotva patnáct minut ze šedesáti. Za to si žádný bod nezasloužíme," zlobil se centr hostů Pavel Patera.

„Hráli jsme většinu času dost vlažně, konkurenceschopní jsme byli akorát pár střídání ve druhé třetině. Slavia chtěla evidentně uspět víc než my, což mě hodně zklamalo," litoval i kouč Jiří Čelanský, který prožil tři sezóny jako asistent na střídačce pražského klubu.

Teď však na Kladně odvrací s mužstvem hrozbu baráže. „Není to vůbec příjemná situace, ale na rovinu přiznávám, že se v tabulce díváme už jen na dvanáctou příčku. Na začátku poslední čtvrtiny základní části je play off pro nás neskutečně daleko," uvědomoval si Patera, jehož tým má ale z předposlední příčky i propastné čtrnáctibodové manko na Vary před sebou.

Reklama