Hlavní obsah

Pardubice - Budějovice 4:1Dynamo nezaváhalo, po výhře nad Motorem dál vládne extralize

MinutaMin. Tým Hráč Akce
16. Cienciala 1 : 0
30. Hanzl 1 : 1
34. Vondráček 2 : 1
40. Vála 3 : 1
569. Kousal 4 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Pardubic vyhráli v utkání 33. kola extraligy nad Českými Budějovicemi 4:1 a porazili Jihočechy i potřetí v tomto ročníku. O výhře rozhodli Východočeši třemi góly ve druhé polovině utkání a zůstávají v tabulce na první pozici o bod před Vítkovicemi. Motor po dvou výhrách za sebou tentokrát nebodoval, neuspěl poprvé od nástupu Davida Čermáka do role hlavního kouče místo Jaroslava Modrého.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Brankář Pardubic Dominik Frodl na archivním snímku

Článek

Domácí nastoupili bez útočníků Radila či Pauloviče a ve čtvrté formaci Dynama dostali prostor tři junioři. Pardubičtí byli v úvodní třetině aktivnějším týmem, i když nejprve nabídli soupeři přesilovku za hru v šesti. Následovaly dvě početní výhody Pardubic, zejména v té druhé si domácí tým vytvořil velký tlak. A dočkal se taky prvního gólu, když dobrou souhru zakončil Cienciala po přesné přihrávce Sedláka.

Ve druhém dějství se dál hrálo za stavu 1:0, brankář Hrachovina si mimo jiné poradil se střelou Kousala. V polovině třetiny pak hosté vyrovnali. Po nahození Percyho se k dorážce dostal Hanzl a zblízka překonal Willa.

Další část utkání však patřila Pardubicím. Ve 34. minutě získal Vondráček puk v útočném pásmu, zamířil směrem k brance Motoru a prostřelil Hrachovinu. Vzápětí navíc střílel Cienciala do brankové konstrukce. Dynamo nakonec ještě ve druhé třetině odskočilo, když čtyři sekundy před sirénou Sedlák našel volného Válu a pardubický obránce zvýšil na 3:1.

Dal mi týden na rybách, způsobil poprask po celé zemi. Vzpomínka na legendárního kouče v pořadu PříklepVideo: Sport.cz

Ve třetí třetině mohli přidat Východočeši gól při dalším obléhání jihočeské branky. Ve 47. minutě pak Sedlák našel Hyku, který již překonal gólmana Motoru, jenže puk zamířil těsně vedle. Podobně dopadl se svou dorážkou Adam Musil. Velká možnost se naskytla Českým Budějovicím v 51. minutě, kdy rozehráli 53 sekund dlouhou přesilovku v pěti proti třem, ale bez efektu.

Hosté to potom necelé čtyři minuty před koncem zkusili v šesti bez brankáře. Střílel Gulaš, dorážel Pech, jenže Willa se Jihočechům už znovu překonat nepodařilo. Do prázdné branky se naopak trefil Kousal a uzavřel výsledek na 4:1 pro Pardubice.

33. kolo hokejové extraligy:
HC Dynamo Pardubice - HC Motor České Budějovice 4:1 (1:0, 2:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 16. Cienciala (Sedlák, Hyka), 34. Vondráček (Poulíček), 40. Vála (Sedlák, Cienciala), 59. R. Kousal (Čerešňák) - 30. M. Hanzl (Percy). Rozhodčí: Hejduk, Kika - Kis, Lučan. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:0. Diváci: 10.052.
Pardubice: Will - Čerešňák, D. Musil, Košťálek, T. Dvořák, Hrádek, Vála - Vondráček, T. Zohorna, R. Kousal - Hyka, Sedlák, Cienciala - A. Musil, Poulíček, Říčka - Herčík, Štetka, Pavlata. Trenéři: R. Král a M. Zadina.
České Budějovice: Hrachovina - Vráblík, Štencel, Percy, Šenkeřík, Kachyňa, Bindulis - Gulaš, Pech, Dzierkals - Valský, M. Hanzl, Čachotský - Koláček, M. Toman, Strnad - V. Tomeček, Vopelka, Karabáček. Trenér: Čermák.

Reklama

Související témata: