Hlavní obsah

Dynamo posiluje na play off! Vyhrálo přetahovanou o produktivního beka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vedoucí tým hokejové extraligy nemá dost. Pardubice chtějí při oslavách sta let klubu zaútočit na titul po jedenácti letech. A proto posilují už tak nabitý kádr. Z prvoligového Zlína získaly na střídavé starty obránce Daniela Gazdu. Produktivní bek se však k Dynamu připojí až ve chvíli, kdy Beranům skončí sezona.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Daniel Gazda na archivním snímku z listopadového utkání mezi Budějovicemi a Libercem.

Článek

Pětadvacetiletý rodák ze Zlína strávil na Valašsku většinu kariéry. Loni byl nejproduktivnějším hráčem Beranů, kteří spadli do 1. ligy. Gazda však stále má extraligové ambice, proto už v probíhající sezoně hostoval v Českých Budějovicích, za něž nasbíral pět bodů v devíti zápasech.

Podobnou bilanci si drží i ve Zlíně, ve 29 duelech si připsal celkem dvacet bodů (9+11). „Po zkušenostech z minulé sezony chceme mít na play off dostatečně široký kádr a zastupitelnost na všech postech. Věříme, že nám v tomhle ohledu Daniel pomůže," uvedl pro klubový web sportovní ředitel Dynama Dušan Salfický.

Gazdu si původně chtěl Motor udržet do konce sezony. O služby hokejisty se sedmizápasovou reprezentační zkušeností měla údajně zájem i brněnská Kometa a třinečtí Oceláři.

Nakonec se však domluvil s Pardubicemi. Jestli jim ovšem skutečně pomůže, to rozhodne až zbytek ročníku. Zlín zatím nevyhlíží příliš dlouhou sezonu, je až na 11. pozici dva body za postupem do předkola. Naopak Východočeši by si rádi zahráli play-off až do konce dubna.

„Jsem velice rád, že Daniel zůstane do konce sezony, jedná se o našeho klíčového obránce se skvělou střelou. Řešili jsme možné výměny, ale Dan je odchovanec a chce pomoci týmu. Zároveň jsme mu umožnili, v případě našeho neúspěchu v play off, dokončit sezonu ve velmi ambiciózním týmu. Zároveň chci poděkovat panu Dědkovi za rychlé a férové jednání," oceňoval pardubického majitele generální manažer Zlína Robert Hamrla.

Reklama