Hlavní obsah

Dynamo urvalo první výhru z brankoviště. Prosadili jsme se pozdě, litoval Nestrašil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vítězové základní části rozjeli extraligové semifinále parádně, o první výhru v sérii s obhájci titulu se ale Dynamo v neděli klepalo do posledních vteřin. O výhře 4:2 nad Třincem rozhodli domácí zejména díky skvělému úvodu.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Zleva brankář Třince Ondřej Kacetl a Lukáš Sedlák z Pardubic.

Článek
Fotogalerie

První třetinu ovládli na střely 15:7 a kromě dvou gólů ještě trefili dvě tyčky. Oceláři se postupem času osmělovali, dostali se až na dostřel, ale ani drtivý tlak v power play k vyrovnání nevedl. Naopak Pardubice se čtyři vteřiny před koncem trefily do jejich prázdné branky. „Hodně nám pomohlo, že se podařilo hned v první třetině odskočit. A pak už jsme to zvládli až do konce, i když s přibývajícím časem to bylo víc a víc vyrovnané. V třetí třetině Třinec hodně ožil kontaktním gólem a měl tlak, a my zase trochu štěstí, že jsme to uhráli," uznal trenér vítězů Radim Rulík.

Na straně Dynama řádila zejména elitní Sedlákova formace, jejíž tahoun se po odpykání trestu v posledním čtvrtfinálovém duelu vrátil na led s ohromnou chutí. Už v první třetině zapsal dvě trefy po spolupráci s Košťálkem, každé střídání tento útok trávil v útočném pásmu. „Sedlákův vklad byl obrovský, ale víc než o jednom hráči to bylo o celém mužstvu, které dodrželo taktiku," uvažoval Rulík. „Vyhověli jsme si báječně a povedlo se dostat soupeře do úzkých," ocenil další člen první lajny Tomáš Hyka.

Třinec skutečně působil opařeně, navíc přišel o kouzlo Kacetla. Gólmana ještě před Sedlákovou úvodní trefou rozhodil dotěrný Kousal, po jehož práci dorazil puk do sítě Radil. Gól sice po trenérské výzvě neplatil, Dynamo ale získalo recept a vědělo, že potřebuje třinecké opoře chytání znechutit.

Naopak Will v domácí brance působil velmi jistě. Ocelářům však taky ve druhé třetině zafungoval důraz a Andrej Nestrašil snížil z dorážky: „Rozhodovala neústupnost na hraně brankoviště. Kdo to tam ovládne, ten má šanci uspět a my se prosadili až pozdě." Pardubická odpověď z hole Radila přišla za necelých šest minut.

„Play off hokej před brankou bolí. Doplatili jsme na momenty, kdy jsme nedali puk ven z pásma, Pardubicím pak vyšly brejky," mínil Tomáš Marcinko.

Když hosté po zbytečném faulu svého bývalého obránce Davida Musila dostali ve třetí třetině k dispozici vůbec první přesilovku, osamoceného Nestrašila neskutečným skokem vychytal Will. Při další třinecké početní výhodě už však strážce domácí svatyně neměl nárok na kombinaci zakončenou Marcinkem, víc ale Oceláři nestihli. „V první třetině jsme bohužel málo bruslili a neudrželi se tolik na puku. Od poloviny utkání už mužstvo tyto činnosti zlepšilo a hned to bylo znát, ale už jsme byli o dva góly pozadu," říkal trenér Zdeněk Moták.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.