Hlavní obsah

Emoce ve Varech! Koblasa sestřelil loktem rozhodčího

Karlovy Vary

Hokejisté do úterý stoprocentně úspěšných Karlových Varů ve 3. kole extraligy podlehli doma Liberci 2:3 a poprvé vyšli naprázdno. V dramatickém závěru, v němž se domácí snažili o vyrovnání, oslabil tým Energie útočník Petr Koblasa. Ve skrumáži před brankou se ohnal rukou a zasáhl loktem jednoho z čárových rozhodčích Daniela Hynka do břicha, za což vyfasoval trest do konce utkání.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Petr Koblasa (vlevo) a kapitán Tomáš Vondráček z Karlových Varů se dohadují s rozhodčími těsně před koncem utkání o osobním trestu pro Koblasu.

Článek

Co se vlastně stalo? Po jednom z útoků domácích v čase 58:42 došlo ke strkanici u branky libereckého týmu, kde se dostali do sevření Koblasa a liberecký forvard Marek Zachar. Rozhodčí se snažili oba kohouty zpacifikovat, ale Koblasa náhle trhl rukou zpět a s poměrně velkou intenzitou zasáhl arbitra do břicha tak, že sudí nemohl chvíli v zápasu pokračovat.

Zda tak Koblasa učinil úmyslně, či šlo jen o nešťastnou náhodu při snaze vymanit se rázně ze sevření protivníka, ví asi jen karlovarský útočník sám. Jisté je, že se okamžitě gestem omlouval, nicméně sudí mu vyměřili trest do konce utkání a zkušený borec v napínavém finiši zápasu Západočechům chyběl.

Kauzou se bude zřejmě zabývat dodatečně i disciplinární komise a Koblasovi jistě nepomůže, že se nejedná o první prohřešek. Letos v únoru ve vypjatém utkání s brněnskou Kometou v úvodu třetí třetiny nesouhlasil s trestem za faul na hostujícího beka Petra Zámorského a rozhodčím začal spílat. Sudí mu nejprve udělili osobní desetiminutový trest a po opakovaných protestech karlovarského útočníka sáhli k trestu do konce utkání. Koblasa tak dohromady vyfasoval 32 trestných minut.

Reklama