Hlavní obsah

Éra vítkovického letiště končí. Hokejisté změnu kvitují

Praha

Jejich domácí ledová plocha vždy patřila k těm nejširším v extralize, po přesunu Sparty z Holešovic do O2 areny byla dokonce tou největší. O hřišti hokejistů Vítkovic se proto mluvilo jako o „letišti“, od nového ročníku už to však nebude platit. Ostravský klub se totiž rozhodl délku i šířku kluziště v Ostravar Aréně zkrátit o dva metry na 58x28 metrů.

Foto: http://www.hc-vitkovice.cz

Ostravar Aréna, domácí stadión hokejistů Vítkovic.

Článek

„Na pořadu diskuzí to bylo už loni, kdy se tahle varianta probírala, ale až letos to vzešlo jako víceméně jednohlasné rozhodnutí realizačního týmu. I jednotliví hráči to kvitují," uvedl pro oficiální internetové stránky generální manažer a zároveň trenér vítkovického klubu Jakub Petr.

Nebojí se, že by Vítkovice zúžením ledové plochy přišly o určitou domácí výhodu. „To platilo kdysi. Současný hokej se ale ubírá trochu jiným směrem a my jsme kluziště zmenšili z toho důvodu, že více bude sedět našemu hernímu systému, který už do hráčů postupně skrze mítinky v letní přípravě dostáváme. Všechny věci, které po hráčích chceme, i styl, tomu všemu bude užší kluziště více vyhovovat" vysvětluje Petr jeden z důvodů ke změně.

Faktorů ale bylo více. „Všechny stadióny v extralize mají menší kluziště, takže to znamená, že šestadvacet zápasů v sezóně hrajete na úzkém hřišti. To je polovina sezóny," uzavírá Petr.

Reklama

Související témata: