Hlavní obsah

Eratové si spolu zahráli za Kometu. Nejhezčí dárek k Vánocům, měl jasno Martin

Brno
Aktualizováno

Vítkovičtí hokejisté opět dokázali, že v tomto extraligovém ročníku na Kometu umějí. Ambiciózní tým porazili už ve třetím zápase za sebou, z toho podruhé na brněnském ledě. Druhý bodík za vítězství 2:1 jim zajistil v penaltovém rozstřelu kapitán Rostislav Olesz, který jako jediný ze všech samostatný nájezd proměnil. Ostravským však radost z výhry trochu kalilo zranění brankáře Patrika Bartošáka, jenž se srazil s domácím Čermákem a s pohmožděnou krční páteří musel na vyšetření do nemocnice.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Brněnský Roman Erat (vlevo) a jeho bratr Martin

Článek
Fotogalerie

„Dva body posíláme jemu i našemu kouči Jakubu Petrovi, jenž je s reprezentační dvacítkou v zámoří," vzkázal Olesz. „Při nájezdu jsem se prosadil kličkou do bekhendu, kterou zkouším už řadu let. Často mi nevyjde, tentokrát naštěstí ano," radoval se.

Triumfu v Brně si cenil o to víc, že Vítkovické sužuje rozsáhlá marodka. „Semklo nás to a opět jsme se na Kometu vytáhli. Hraje se nám proti ní dobře, protože na rozdíl od nás od Brňanů všichni očekávají výhru. A hodně nám taky prospěla účast v Lize mistrů, v níž se hraje hokej v mnohem rychlejším tempu. Teď z toho těžíme v extralize," tvrdil Olesz.

Kometa stejně jako v úterním duelu v Plzni znovu brala jen bod. „Šancí na to, abychom zvítězili, jsme měli strašně moc. Hráli jsme i hodně přesilovek, ale bohužel jsme žádnou nevyužili. Velkou překážkou nám byl výtečně chytající gólman Bartošák. S ním ani s důslednou defenzívou Ostravanů jsme si bohužel neporadili. Musíme se z toho poučit," plánoval brněnský forvard Martin Erat, který si poprvé v kariéře zahrál v jednom útoku se starším bratrem Romanem, jehož si Kometa zapůjčila z prvoligové Třebíče. „Byl to pro mě ten nejhezčí dárek k Vánocům. Byli u toho na stadiónu táta i máma a obě naše rodiny. Bráchu musím pochválit, podal výborný výkon. Uvidíme, jak se majitel Libor Zábranský rozhodne, třeba jsme spolu nehráli naposledy," přemítal mladší ze sourozenců.

Roman Erat si příležitosti vrátit se po delším čase do elitní soutěže považoval. „Bylo to super, i já jsem hrozně šťastný, že jsem mohl premiérově v mistrovském duelu po boku bratra nastoupit. Škoda jen, že jsme nevyhráli," posteskl si trochu.

Reklama

Související témata: