Hlavní obsah

Euforie ve Varech. Teď už můžu v klidu umřít, vtipkoval Skuhravý po postupu do extraligy

Karlovy Vary

Karlovy Vary zalila obrovská vlna euforie. Svěřenci Martina Pešouta urvali doma s Litvínovem do tabulky prolínací soutěže kýžený bod a navzdory porážce 0:1 v prodloužení se mohli s burácejícími fandy oddat postupovým oslavám. V lázeňském městě se bude po roční přestávce zase hrát hokejová extraliga.

Foto: Kubeš Slavomír, ČTK

Karlovarští hokejisté se radují z návratu do extraligy.

Článek

„Chtěli jsme do Varů vrátit rodinnou atmosféru, hrát útočný hokej a naučit mužstvo vyhrávat. Nečekal jsem, že se nám tohle všechno podaří splnit. Postup je třešnička na dortu. Všichni chtěli napravit, co loni pos..li. Postavili se tomu jako chlapi," těšilo Pešouta, jenž před rokem slavil s Brnem extraligové zlato v roli asistenta trenéra.

„Obojí srovnávat vůbec nejde. Ve finále se na zápasy těšíte. V baráži vláčíte obrovský balvan a bojíte se každého zápasu. Radost je euforicky nepříčetná," tvrdil kouč Energie.

Nadšení Západočechů bylo mohutné, i když zápas hokejovou krásu nenabídl. Oba týmy si uvědomovaly důležitost utkání, soustředily na defenzívu a vyložených šancí bylo jako šafránu. Diváci vyprovodili aktéry duelu do kabin po druhé třetině pískotem, lepší podívané se ale nedočkali ani v závěrečné části.„Po loňském průšvihu jsme vsadili na taktiku hlavně nedostat gól," utrousil Pešout.

Mikúš radost nepokazil

Následné prodloužení uťal v početní výhodě Mikúš, v KV Aréně však bylo v tu chvíli už pořádně veselo. "Celý zimák aplaudoval a já soupeřovu přesilovku nevnímal. Na led jsem už nešel," říkal 39letý kapitán Václav Skuhravý, z něhož vyzařovala ohromná radost, přestože se pral s nachlazením.

S Vary zažil všechny úspěchy včetně mistrovského titulu v roce 2009 a loňský pád do první ligy těžce rozdýchával. „Teď už můžu v klidu umřít," vtipkoval. „Museli jsme za každou cenu ukopat bod, takže jsme byli pořád tři vzadu. Profesorský výkon to ale za naší strany nebyl," vykládal urostlý centr.

Reklama

Související témata: