Hlavní obsah

Experti před čtvrtfinále: Ať někdo porazí Třinec! přeje si Nedorost. Sparta už není lední medvěd, ví Nedvěd

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už v pátek startuje čtvrtfinále play off hokejové extraligy a experti oslovení redakcí Sport.cz se na postupujícím shodnou ve třech ze čtyř sérií. Dál by měly jít Pardubice, Vítkovice a Sparta, naopak bitva mezi Hradcem Králové a Libercem by měla slibovat nejnapínavější podívanou.

Foto: Sport.cz s Právo

Zleva Petr Nedvěd, Jiří Šlégr a Václav Nedorost.

Článek

Své tipy odhalují majitel stříbra ze ZOH 1994 v Lillehammeru s Kanadou a vítěz bronzu z MS 2012 s českou reprezentací Petr Nedvěd, dvojnásobný juniorský mistr světa Václav Nedorost a člen Triple Gold Clubu sdružujícího hráče, kteří dokázali vyhrát ZOH, MS i Stanley Cup, Jiří Šlégr.

Pardubice - Olomouc

Vrátí se Pardubice před čtvrtfinále do formy? S vypadnutím s posledním už mají zkušenost. Pasáž z pořadu PříklepVideo: Sport.cz

Petr Nedvěd: Určitě Pardubice. Základní část nevyhrály pro nic za nic, od začátku sezony ukazují kvalitu. Mají lepší kádr než Olomouc.

Václav Nedorost: Pardubice. Jasný vítěz základní části, hovoří pro ně síla týmu.

Jiří Šlégr: Pardubice, protože mají dostatečně silný kádr, aby potvrdily roli favorita. Olomouc poslední dobou neměla až takové výsledky.

Vítkovice - Kometa Brno

Vítkovice - Kometa: To bude série brankářů, přesilovek... Úryvek z pořadu PříklepVideo: Sport.cz

Petr Nedvěd: Vítkovice to zvládnou, i když jednoduché to mít nebudou. Po celou sezonu se pohybovaly na špici tabulky, naopak Kometa je nevyzpytatelná. Mužstvo má sice dobré, ale měla hodně výkyvů nahoru dolů. Play off je sice nová sezona, ale Vítkovice jsou kompaktnější.

Václav Nedorost: Vítkovice. Dají si pozor na fauly a při hře pět na pět mají silnější a vyrovnanější kádr.

Jiří Šlégr: Bude to vyrovnaná série. Věřil bych Vítkovicím, dlouhodobě podávaly stabilní výkony. Zdá se, že jim to funguje i v kabině.

Sparta Praha - Třinec

Sparta - Třinec: Repríza bitvy o titul už ve čtvrtfinále. Pasáž z pořadu PříklepVideo: Sport.cz

Petr Nedvěd: Sparta. V momentální chvíli má o parník nejlepší mužstvo v extralize. Kdyby nezaspala začátek sezony, kdy byla jako lední medvědi, vyhrála by základní část. Play off je sice specifické, ale Sparta určitě postoupí.

Václav Nedorost: Sparta. Už chci, aby někdo porazil ten Třinec.

Jiří Šlégr: Jednoznačně Sparta. Po změně trenérů a nástupu Miloše Hořavy se jí začalo extrémně dařit a je na vítězné vlně.

Hradec Králové - Liberec

Čtvrtfinále Hradec - Liberec: Za mě sedmička. Diskuse z pořadu PříklepVideo: Sport.cz

Petr Nedvěd: To je blbá otázka, mou odpověď znáte (směje se). Logicky by sice měl mít víc sil - hlavně třeba v šestém a sedmém zápase - čerstvější Hradec, Liberci ale pomůže zvládnuté předkolo s Plzní. Hradci může v úvodu série ublížit dlouhá pauza, nikdo nemá rád být dva týdny bez zápasu. Když Liberec chytí začátek, věřím, že postoupí.

Václav Nedorost: To bude oříšek, vidím to padesát na padesát. Liberec se postupem přes Plzeň, která ho zaskočila, uvolní, stejně mám ale tušáka, že to zvládne Hradec. I když nedokážu říct konkrétní důvod, který to převáží na jeho stranu.

Jiří Šlégr: Věřil bych Hradci. Ke konci základní části udělal sérii deseti výher a bude si hodně věřit.

Reklama