Hlavní obsah

Extraligová škatulata! Pardubice posílí dvě velké ryby, Třinec přijde o defenzivní pilíře

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Konec už ve čtvrtfinále extraligového play off bylo pro ambiciózní hokejové Pardubice a jejich majitele Petra Dědka velkým zklamáním. I proto během jarní a letní pauzy dojde v kádru hokejového Dynama k velkým změnám. Nejenže klub stále hledá nového trenéra za odvolaného Richarda Krále, podle informací Sport.cz je domluven na velkých posilách pro defenzivu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

David Musil a Tomáš Kundrátek na tréninku hokejové reprezentace. Ani jeden z obránců už podle informací Sport.cz nebudou v příští sezoně oblékat dres Třince.

Článek

Už loni Pardubice přiváděly velká jména a slibovaly si útok na medaili, na kterou čekají od zisku mistrovského titulu z roku 2012. Ani příchody Košťálka, A. Musila, Ciencialy nebo Říčky však nestačily na lepší než konečné šesté místo.

Teď Dynamo vytáhne ještě zvučnější posily. Větší než je bek Tomáš Dvořák ze Sparty, jehož příchod avizoval sportovní manažer Východočechů Dušan Salfický už před pár dny. Podle Sport.cz jsou Pardubice domluveny na příchodech majitele bronzu z letošních olympijských her 29letého Slováka Petera Čerešňáka a stejně starého českého reprezentačního obránce Davida Musila.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Peter Čerešňák vymění Plzeň za Pardubice.

Trenčínský rodák Čerešňák pomohl v Pekingu Slovákům k historickému bronzu pěti asistencemi a stal se tak nejproduktivnějším bekem turnaje. Účastník dvou MS a dvou ZOH působí v české extralize od roku 2014. Nejprve strávil dvě sezony ve Vítkovicích, posledních šest let pak válel za Plzeň.

Foto: Milan Malíček, Právo

David Musil.

David Musil v současné době útočí s Třincem, kde působí už pátým rokem, na zisk mistrovského extraligového hattricku. Ať už ale finále proti Spartě, nebo Českým Budějovicím dopadne jakkoliv, rodák z Calgary, jenž hrál na posledních dvou světových šampionátech, u Ocelářů dál působit nebude. V Pardubicích se sejde s o čtyři roky mladším bratrem, útočníkem Adamem.

Odchod Davida Musila však nebude pro Třinec jedinou ranou v defenzivních řadách. Zdeněk Moták, nástupce Václava Varadi na střídačce, nebude mít k dispozici ani dalšího reprezentanta a Musilova parťáka z druhé obranné formace Tomáše Kundrátka. 32letý přerovský rodák po třech letech v Třinci končí, na smlouvě se dohodl s brněnskou Kometou.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Kundrátek má namířeno z Třince do Komety.

Oceláři pochopitelně pracují i na posilách. Jednou z nich má být podle Sport.cz šestadvacetiletý centr Daniel Voženílek, který v sedmi zápasech probíhajícího play off nasázel v dresu Českých Budějovic čtyři góly.

Reklama