Hlavní obsah

Extraligový duel Třince s Kometou se v lednu odehraje v Bratislavě pod širým nebem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hokejová extraliga se v polovině ledna dočká svého Winter Classic. Nepůjde však (zatím) o plánovaný a už dvakrát odložený zápas Kladna, který se po původní lokaci ve Špindlerově Mlýně měl odehrát v Praze pod širým nebem, ale o duel Třince a brněnské Komety. A odehraje se na národním fotbalovém stadionu v Bratislavě. Byť nejde ještě o oficiální informaci, Sport.cz má potvrzené, že se tak uskuteční 13. ledna.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Ilustrační foto

Článek

Že se něco chystá, dokazuje i programová změna. Zápas mezi Třincem a Kometou se měl původně odehrát 4. listopadu, nicméně je přeložen na 13. ledna 2023 s netradičním začátkem v 18:30. Lidé z českých klubů nechtěli zatím nic oficiálně potvrzovat. Je to logické, protože pořadatelem akce na Tehelném poli je Slovan Bratislava a na něm je, aby program s pompou zveřejnil.

Že je ale zápas v plánu uvedl na Twitteru i slovenský novinář Tomáš Prokop. Ten zmiňuje, že by se se Slovanem měly v neděli 15. ledna utkat Košice a v sobotu se zřejmě odehraje další duel slovenské extraligy mezi Trenčínem a Zvolenem. Bonus v podobě Třince s Kometou se nabízí vzhledem ke vzdálenosti mezi Brnem a Bratislavou i řadou slovenských hráčů v dresu Ocelářů.

Že pořadatelé oslovili Třinec a Kometu, potvrdil pro ČTK také ředitel extraligy Martin Loukota. "Koukali jsme na to, zda by to bylo možné s ohledem na rozpis zápasů a termíny. Z toho pohledu to vypadá dobře. Organizátoři se však musí následně také domluvit s marketingovou agenturou BPA ohledně prezentace partnerů české extraligy. Vím tedy, že nějaké kroky se pro zápas Třince s Kometou v Bratislavě dělají, ale ještě to nemohu potvrdit jako definitivní věc," řekl Loukota.

O českém Winter Hockey Games, které se mělo odehrát ve Špindlerově Mlýně a po dvou covidových zrušeních se s ním v letošní zimě počítalo v Praze, zatím nejsou žádné bližší informace. A je nejasné, zda se zápas opravdu uskuteční.

Foto: HC Verva Litvínov

Stadion Rudolfa Harbiga v Drážďanech zažil utkání pod širým nebem mezi Litvínovem a pražskou Spartou.

Duel české extraligy pod širým nebem na území cizího státu by nebyl novinkou. V lednu 2020 uspořádal Litvínov utkání proti Spartě (2:3) na fotbalovém stadionu v německých Drážďanech. Organizátoři akce napočítali 32 009 diváků, což znamenalo nový divácký rekord soutěže.

Pod otevřenou oblohou se v tuzemské nejvyšší hokejové soutěži hrálo předtím už třikrát. V roce 2011 Pardubice na plochodrážním stadionu ve Svítkově porazily Brno 4:2. V lednu 2016 pak Kometa za Lužánkami nejprve porazila 5:2 Plzeň, aby pak na stejném místě podlehla 2:4 Spartě.

Reklama