Hlavní obsah

Famózní obrat zajistil Kometě pátý duel. Obrovská euforie, rozplývá se nadšený obránce Bartejs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brněnští hokejisté odvrátili na svém ledě v předkole extraligového play off i druhý liberecký mečbol. Ve čtvrtém utkání série sice před zraky reprezentačního kouče Jalonena prohrávali 0:2, avšak v posledních osmi minutách se jim povedl i bez potrestaného kanonýra Muellera famózní obrat. Góly Krištofa v přesilovce, Ďalogy a Holíka přetočili skóre ve svůj prospěch a díky vydřenému vítězství 3:2 srovnali stav na zápasy na 2:2. Postupujícího tak definitivně určí až ve čtvrtek pátý rozhodující duel.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Brankář Petr Kváča z Liberce a Pavel Jenyš Z Brna.

Článek

„Paráda. Obrovská euforie," rozplývá se nadšený obránce Komety Tomáš Bartejs, který přispěl k vítězství svého celku dvěma asistencemi. Jeho tým v úvodu přibrzdila rychle inkasovaná branka. „Trochu jsme se zpočátku hledali. Po první pauze jsme se ale už postupně lepšili. A i když jsme v poslední třetině dostali druhý gól, věřili jsme dál v úspěch. Zvlášť když nás fantastičtí fanoušci hnali dopředu. V play off se nikdy nic nevzdává, a nám se to vyplatilo. Zaplaťpánbůh za to," usmívá se šťastně.

Je přesvědčený, že Brňané jsou schopni zvládnout i klíčové střetnutí na severu Čech. „Když jsme teď vyhráli dvakrát po sobě, tak v sobě síly určitě najdeme," těší se Bartejs do Liberce.

Trenér Komety Jiří Kalous našel pro svoje mužstvo jen slova chvály. „Sehráli jsme velmi dobrý zápas, i když se pro nás dlouho nevyvíjel příznivě. Kluci ale bojovali ze všech sil. Dřeli do úmoru až do poslední vteřiny. Byli jsme za to odměněni. Jsme hrozně rádi, že máme možnost poprat se o postup do čtvrtfinále v rozhodujícím pátém utkání," kvituje s povděkem.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Marek Ďaloga a brankář Brna Marek Čiliak.

Prozradil, že po vyrovnání na 2:2 vypukla na brněnské střídačce obrovská euforie. „Jen jsme hráčům říkali, že takhle musíme pokračovat dál. Je skvělé, že jsme rozhodli ještě v základní hrací době," netají Kalous radost.

Je rád, že se jeho hokejisté vypořádali s absencí americké opory Muellera. „Když jsme se o jeho trestu dozvěděli, trochu jsme zamíchali se sestavou. A pochopitelně jsme museli upravit složení naší pětky na přesilovky. Jednu jsme sice využili, ale příliš se nám nevedly. Mohli jsme si jimi pomoct už dřív. Naštěstí ale všechno dobře dopadlo," oddechl si kouč Brna.

Reklama

Související témata: