Hlavní obsah

Brno - Liberec 3:2Stav série 2:2Kometa otočila zápas s Libercem a vrací sérii na sever Čech

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Vlach 0 : 1
49. Šír 0 : 2
52. Krištof 1 : 2
52. Ďaloga 2 : 2
57. Holík 3 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Brna vyhráli ve čtvrtém zápase předkola play off nad Libercem 3:2 a srovnali stav série na 2:2. O postupujícím do čtvrtfinále se rozhodne ve čtvrtek na severu Čech. Kometě se dnes povedl obrovský obrat, ještě v 53. minutě prohrávala 0:2, dvěma góly za 47 vteřin vyrovnala a v čase 56:32 vstřelil vítězný gól Petr Holík.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Brankář Brna Marek Čiliak.

Článek

Brněnští trenéři museli po vítězné pondělní bitvě pozměnit sestavu, neboť z ní na jeden zápas vypadl nejproduktivnější hráč týmu Peter Mueller, jehož disciplinární komise potrestala za faul na Jana Šíra. Místo něj hrál v prvním útoku Vincour a do čtvrtého se zapojil Šoustal.

I Liberec udělal několik změn, do sestavy se vrátil jak Faško-Rudáš, tak i Vlach, brankáři Kváčovi jistil na lavičce záda opět Pavelka. A byl to právě odpočatý útočník Vlach, který už po 27 vteřinách otevřel skóre, když Čiliak pustil za svá záda jeho umístěnou střelu.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Brankář Petr Kváča z Liberce a Pavel Jenyš Z Brna.

Bílým Tygrům nahrál rychlý gól do taktických karet. Důrazným forčekinkem bourali už v zárodku útočné akce Komety, která se k většímu náporu dostala pouze ve dvou přesilovkách, ale Kváča několik ošemetných situací přehledem vyřešil.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Zleva Tomáš Vincour a Martin Zaťovič z Brna před brankářem Petrem Kváčou z Liberce.

Ve druhé třetině přidali domácí na pohybu a začali se dostávat i do střeleckých příležitostí, ani Jenyš stejně jako Tansey či Kučeřík cestu do sítě pro puk nenašli.

Hra měla tempo a spád zásluhou obou mužstev, dění se rychle přelévalo od jedné branky ke druhé, ale obrany v čele s gólmany byly silnější a důraznější, než útočníci, což platilo především pro Bílé Tygry, kteří se ocitali pod stále větším tlakem.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Marek Ďaloga a brankář Brna Marek Čiliak.

Kometa ale musela najít recept, jak narušit kompaktnost liberecké defenzívy v čele s vynikajícím Kváčou mezi tyčemi. Do třetí třetiny vstoupilo Brno s velkou snahou o vyrovnání, což ale výborně takticky hrajícímu Liberci zase umožňovalo podnikat brejky. Vlacha ve 47. minutě vychytal Čiliak a držel tak akcie svého týmu stále nad vodou.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Brankář Petr Kváča z Liberce.

Ne na dlouho, Kometa vyrobila několik chyb po sobě v rozehrávce a za nedůslednost pykala druhým gólem z hokejky Šíra 11 minut před koncem.

Brno vzápětí využilo přesilovku gólem Krištofa a vykřesalo jiskřičku naděje, kterou v oheň proměnil hned za 47 vteřin obránce Ďaloga vyrovnávací brankou. V tom momentě byla výhoda na straně Brna, vše umocnil gól Holíka po kombinaci se Zaťovičem a Vincourem. Liberci tak utekl postup mezi prsty, nezmohl se na závěrečný nápor a naopak Brňané rázně odmítli konec sezony.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Ladislav Šmíd z Liberce a Tomáš Vincour z Brna.

Předkolo play off hokejové extraligy - 4. zápas:
HC Kometa Brno - Bílí Tygři Liberec 3:2 (0:1, 0:0, 3:1)
Branky a nahrávky: 53. Krištof (Bartejs), 53. Ďaloga (Bartejs, A. Zbořil), 57. P. Holík (Zaťovič, Ďaloga) - 1. J. Vlach (Klapka), 49. J. Šír (A. Najman). Rozhodčí: Mrkva, Obadal - Lederer, Rampír. Vyloučení: 1:5. Využití: 1:0. Diváci: 7014. Stav série: 2:2
Brno: Čiliak - Bartejs, Ďaloga, Holland, Kučeřík, L. Doudera, Tansey, Jan Sedláček - Kollár, A. Zbořil, Vincour - L. Horký, P. Holík, Zaťovič - I. Sedláček, Krištof, Jenyš - T. Šoustal, Rákos, Dočekal. Trenér: Kalous.
Liberec: Kváča - M. Ivan, Šmíd, Melancon, Rosandič, Kolmann, Derner, Aubrecht - Faško-Rudáš, Gríger, Birner - Zachar, Klepiš, Ordoš - Klapka, P. Jelínek, J. Vlach - A. Najman, J. Šír, Rychlovský. Trenér: P. Augusta.

Reklama

Související témata: