Hlavní obsah

Forman si zahrál fotbal, pak se přece jen dočkal 300. bodu. Kluci se mi vysmáli, líčí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dobrá nálada, vtípky, prostě pohoda. Není se čemu divit, hokejisté Sparty mají na kontě už sedm výher v řadě a upevňují si pozici v elitní čtyřce. Po výhře 3:2 nad Litvínovem mají desetibodový náskok na pátou Olomouc. Jubilejní 300. extraligový bod zapsal útočník Pražanů Miroslav Forman.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Hráči Sparty Vladimír Sobotka (vlevo) a Miroslav Forman se radují z gólu.

Článek

Z branky se 32letý křídelník radoval už v první třetině. Jenže puk do branky jednoznačně kopl bruslí. „Za mě gól," vtipkoval Forman po zápase. „Doufal jsem, že pohyb nebude vidět. Reflex. Jsem dobrý fotbalista, tak jsem to zkusil," pokračoval s úsměvem od ucha k uchu.

Na ledě ještě věřil, že by trefa mohla platit. „Když jsem přišel na střídačku, říkal jsem klukům, že je šance tak padesát na padesát. A jak potom viděli situaci na kostce, pořádně se mi vysmáli," popisoval rodák z Kralup nad Vltavou.

V prostřední části však zapsal asistenci na přesilovkový gól Michala Řepíka a kulatého čísla kanadských bodů se dočkal. A čeká ho za to tučný příspěvek do kasy. „Spoluhráčům účtuju tři tisíce korun, takže se tomu taky nevyhnu. Kluci do mě hned rýpali, měli největší radost," culil se.

Sparta pod Miloslavem Hořavou šlape. Vyhrála 18 z 20 extraligových zápasů. „Super jízda. Baví nás i diváky. Tvrdá práce, ale skvělá odměna. Vyhrávat je návykové, jsme hladoví," líčil Forman.

Pražané zvládají i těžké zápasy. Litvínov ve třetí třetině kousal a nebyl daleko od vyrovnání ze stavu 1:3. „Naštěstí jsme závěr zvládli. Ukazuje to charakter a sílu týmu. Jsme mentálně silní. Vezeme se na vítězné vlně," pochvaloval si kapitán Michal Řepík, který přispěl k vítězství dvěma góly.

Domácí zapsali při čtyřzápasové šňůře před vlastními fanoušky plný počet bodů. Nedělní duel s Boleslaví i ten poslední s Vervou byl navíc speciální. Na 14. ročník projektu Sparta vzdává hold, v němž klub oceňuje hasiče, záchranáře, policisty i vojáky, si našlo během dvou utkání cestu přes 29 tisíc diváků. Šlo o dvě nejvyšší návštěvy v sezoně.

„Nikdo to v Česku nedělá tak dobře jako my. Jsem rád, že můžu být součástí takového projektu," liboval si Řepík. „Výborný nápad, výtečná akce," doplnil ho Forman.

Reklama

  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín