Hlavní obsah

Jako Hudáček. Prázdnou branku minul i litvínovský Hlava: Tohle musím trefit i koštětem

Aktualizováno

V rozmezí pouhých tří dnů další neuvěřitelný moment v hokejové extralize. V neděli mohl třinecký Libor Hudáček srovnat pět sekund před koncem utkání v Českých Budějovicích, ve středečním utkání na Spartě zase odmítl vyrovnání litvínovský Nicolas Hlava. Verva i kvůli tomuto selhání prohrála na ledě Pražanů 2:3.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Nicolas Hlava z Litvínova míjí branku v gólové šanci. Zleva brankář Sparty Jakub Kovář, Adam Polášek ze Sparty.

Článek

Osmadvacetiletý křídelník Vervy zazářil minulý týden hattrickem v Olomouci a mezi střelce se mohl zapsat i v závěru první třetiny na ledě pražské Sparty. Za stavu 1:0 pro domácí hráli Severočeši přesilovku. Po střele Jakse propadl kotouč brankáři Kovářovi na brankoviště, kde stál nehlídaný Hlava.

Jenže prázdnou branku minul a arenou to jen nevěříceně zahučelo. „To musí skončit v bráně. Jak jsem sklepnul puk, zlomil jsem hokejku. A jak jsem plácnul do kotouče, otočilo mi to lopatu. Ale v takový situaci bych měl puk do brány dostat i koštětem," popisoval Hlava po zápase.

Podobně jako Hudáček tak zahodil velkou šanci na srovnání. Stejně jako třinecký forvard s nepochopením ve tváři kroutil hlavou a jen stál u střídačky, zatímco ho spoluhráči utěšovali. „Chvilku mě to deptalo, ale nemohl jsem se z toho složit," vysvětloval litvínovský útočník.

Hlava však nemusel smutnit dlouho. V průběhu druhé části se k němu štěstí vrátilo. Vypálil z pravého kruhu, od Kovářova ramene se kotouč vznesl do vzduchu a poté doskákal těsně za brankovou čáru. Odchovanec Chomutova se tak dočkal 11. trefy v sezoně a srovnal na 1:1. „Štěstí se ke mně vrátilo," usmál se.

Na body to však Verve nestačilo. Sparta využila druhou přesilovku a poté odskočila dokonce na 3:1. Hosté už jen snížili. „Početní výhody rozhodly. Domácí mají zkušený tým a dokážou si přesilovkami pomoct. Nám se to nepovedlo," mrzelo Hlavu.

Severočeši tak nenavázali na vítězství z Olomouce a Vítkovic, a zůstávají v tabulce dvanáctí s pouhým šestibodovým náskokem na poslední Kladno. „Máme výsledky nahoru dolu. Musíme udělat delší šňůru, body sakra potřebujeme," doplnil Hlava.

Reklama