Hlavní obsah

Furch po dlouhé pauze dostal dva góly za třináct vteřin. Bylo to, jako bych začínal novou sezonu, přiznal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do branky Komety se na ledě Třince po dvou měsících vrátil Dominik Furch, radostný návrat to ale nebyl. Třiatřicetiletý gólman sice pochytal dvaadvacet střel, Brňané ale ve 39. kole po pěti výhrách v řadě prohráli vysoko 1:5.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Oceláři Třinec vs. HC Kometa Brno 5:1Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

39. kolo: Třinec - Brno1/7

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

„Bylo to, jako bych začínal novou sezonu, akorát při tom naskakoval do rozjetého vlaku. Bylo to těžké, ale čekal jsem to ještě horší,“ popisoval Furch, jenž chytal naposledy 24. listopadu a pomohl tehdy k výhře 4:3 v prodloužení nad Pardubicemi.

Pak ale kvůli zranění ze sestavy vypadl a Kometa následně prohrála šest z osmi utkání. Zvedat se začala až poté, co trenéři z juniorky vytáhli 18letého Jana Kavana. I díky výkonům talentovaného gólmana přijeli Jihomoravané na led mistrovského Třince s pěti výhrami v zádech. „Neskutečné, jak se rozchytal a chytil šanci. Pomohl týmu dostat se z nějaké horší série, jsem za něj velmi rád,“ pochválil Kavana výrazně zkušenější Furch.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Třinec - Brno 1:0 (4. Růžička)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Nespoléhali na jeho kvality spoluhráči v Třinci až moc? „To určitě ne,“ pousmál se Furch, jenž si po dvouměsíční pauze připsal v Třinci dvacátý start v aktuální sezoně. A soupeř ho od začátku nešetřil. Ve 3. minutě ho pukem trefil na klíční kost mladík Sikora, o minutu později jej překonal nejprve Martin Růžička a za třináct vteřin nahozením od modré čáry i David Cienciala.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Třinec - Brno 2:0 (4. Cienciala)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Zatímco gól třineckého rekordmana po parádním vyšachování brněnské obrany byl zcela jasný, druhou trefu domácích nejprve sudí pro postavení Adama Helewky v brankovišti neuznali. Po trenérské výzvě Ocelářů ale verdikt změnili.

„Ten gól padl, protože jsem se dostal do kontaktu s hráčem. Ovšem, jak jsem viděl na kostce, byl to můj spoluhráč (Zachary Osborn), takže nebylo co řešit,“ potvrdil regulérnost Furch. „Takový začátek po dvou měsících nebyl úplně ončo. Ale snažil jsem se soustředit je na sebe. Z mého pohledu jsem těžko s těmi góly mohl něco dělat,“ řekl brněnský brankář.

Zároveň připustil, že se po dlouhé pauze necítil úplně nejlépe. „Chybí mi zápasová praxe, takový ten pocit jistoty. Jinak to bylo po fyzické stránce v pohodě. Potřebuju co nejvíce chytat a zase se dostat do nějaké té zápasové pohody,“ přemítal Furch.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Třinec - Brno 4:1 (54. Nestrašil)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Toho ve druhé třetině ještě jednou prostřelil navrátilec do Třince David Cienciala, v přesilovce pak ještě Andrej Nestrašil a poté už jen ze střídačky sledoval, jak vteřinu před třetí sirénou pečetí výhru mistra do opuštěné klece Daniel Voženílek.

„Když se Třinec dostane takhle rychle do vedení, je proti němu je těžké hrát. Ale myslím, že kluci odehráli dobrý zápas. Řekl bych, že jsme místy měli i více ze hry, bohužel na branky jsme prohráli. Měli jsme teď šňůru vítězství a brzo bude další zápas. Ten zase budeme chtít vyhrát,“ zdůraznil Furch.

Reklama