Hlavní obsah

Gazda se vrací do finského Ilvesu Tampere

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obránce Daniel Gazda rozšíří početnou skupinu českých hokejistů ve finském týmu Ilves Tampere. Šestadvacetiletý bek ve staronovém působišti podepsal roční smlouvu, v klubu působil již v závěru sezony 2021/22.

Foto: HC Berani Zlín

Obránce Daniel Gazda ještě ve zlínském dresu

Článek

„Je to velmi zajímavý hráč se skvělou střelou, kterou neváhá využít. V poslední sezoně se mu dařilo v (české) extralize a dostal se zpět do české reprezentace,“ řekl na Gazdovu adresu sportovní ředitel Ilvesu Timo Koskela na klubovém webu.

Gazda za tým před dvěma lety odehrál včetně play off 16 zápasů a pomohl mu k zisku bronzových medailí. „Už tehdy jsme chtěli, aby u nás pokračoval, ale už měl doma smlouvu na další sezonu. Věříme, že mu pomůžeme, aby se ještě zlepšil,“ uvedl Koskela.

Odchovanec Zlína hrál v aktuálním ročníku za Brno a se 17 góly se stal nejlépe střílejícím obráncem. V extralize má na svém kontě 268 zápasů, ve kterých dal 45 gólů a přidal 46 asistencí.

Zároveň s angažováním Gazdy Ilves oznámil, že v klubu předčasně končí dvacetiletý český brankář Patrik Hamrla. Smlouvu pro další sezonu ale mají gólman Jakub Málek, útočníci Šimon Stránský, Ondřej Kos a nově i Adam Najman. V aktuálním ročníku v klubu působili i obránce Dominik Mašín a útočník Petr Kodýtek.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.