Hlavní obsah

Ujčík rozdával stopky. Hrabík si nezahraje dva zápasy, Gríger a Plášek jeden

Aktualizováno

Hokejový útočník Kryštof Hrabík z Plzně dostal od disciplinární komise extraligy trest na dva zápasy a pokutu ve výši deseti procent základního měsíčního platu za faul na Adama Najmana v sobotním třetím utkání předkola play off na západě Čech. Na jedno utkání byli suspendováni další útočníci Dávid Gríger z Karlových Varů a Karel Plášek z Olomouce. Oba dostali dodatečné tresty za zákroky v sobotním vzájemném druhém duelu předkola - první za faul na obránce Jiřího Ondruška, druhý za zákrok na útočníka Ondřeje Beránka.

Foto: HC Energie Karlovy Vary - Twitter

Útočník Dávid Gríger z Karlových Varů.

Článek

Hrabík atakoval Najmana v čase 3:37, ale sudí Oldřich Hejduk a Jiří Ondráček jej za zákrok nevyloučili. "Bočně vedeným zákrokem atakoval Adama Najmana. Hrabík vedl své jednání v nižší nájezdové rychlosti, v okamžiku provedení držel ruce u těla, ale zákrok v závěrečné fázi zintenzivnil pohybem pravého ramene a primárně zasáhl oblast hlavy nebo krk protihráče," uvedl v tiskové zprávě předseda disciplinární komise Viktor Ujčík.

Hrabíkovi při stanovení trestu přitížilo, že byl v posledních dvou letech disciplinárně trestán. Chybět bude Plzni v dnešním čtvrtém utkání předkola play off, a pokud by jeho tým vyrovnal stav série na 2:2, tak i v úterním rozhodující pátém duelu v Liberci. Bílí Tygři po sobotní výhře 2:1 vedou v sérii na tři vítězné zápasy 2:1.

Třiadvacetiletý bývalý hráč Liberce Hrabík, který v této sezoně debutoval v české reprezentaci a odehrál za ni čtyři utkání, si ve třech duelech předkola připsal jednu asistenci. V základní části si připsal v 50 zápasech 28 bodů za 12 branek a 16 asistencí.

Gríger v čase 19:35 vrazil Ondruška zezadu na mantinel a dostal od sudích Daniela Pražáka a Lukáše Květoně trest na pět minut a do konce utkání. "Dávid Gríger vedl své jednání nízkou intenzitou, v okamžiku provedení držel ruce u těla, ale zákrok zintenzivnil a byl proveden na hráče, který byl celou dobu v čelním postavení k mantinelu, čímž lze charakter jednání označit jako nebezpečný," komentoval zákrok Ujčík.

Hanáci při Grígerově vyloučení do konce první třetiny dvěma góly otočili skóre na 2:1. Těsně po skončení dlouhého oslabení hosté zvýšili i na 3:1, ale nakonec Energie utkání otočila a po výhře 7:4 srovnala krok v boji o čtvrtfinále na 1:1 na zápasy. Gríger se může vrátit do hry v úterním čtvrtém duelu, který se bude hrát v Olomouci.

Gríger byl v základní části s 27 body ze 49 utkání pátým nejproduktivnějším hráčem Karlových Varů a s 13 brankami třetím nejlepším střelcem týmu. V play off zatím nebodoval.

Plášek za faul na Beránka v čase 57:01 dostal dvě minuty za napadení. "Bočně vedeným zákrokem ve vysoké nájezdové rychlosti atakoval Ondřeje Beránka tělem, aniž by se snažil získat puk. Dle videozáznamu nezasáhl primárně protihráče do oblasti hlavy a krku, ale i přesto lze označit zákrok za nebezpečný, proti němuž měl Beránek jen minimální možnost se způsobem povoleným pravidly ubránit," prohlásil Ujčík.

Stejně jako Gríger se Plášek vrátí do hry v úterním duelu na Hané. Dvaadvacetiletá listopadová posila Olomouce z farmy Vancouveru z Abbotsfordu si v předkole připsala ve dvou zápasech dva body za gól a přihrávku. V 31 duelech dlouhodobé části zaznamenal Plášek šest gólů a devět přihrávek.

Reklama

Související témata: