Hlavní obsah

Grman čekal na první gól jednapadesát kol. Potěšil, ale tohle není moje práce, smál se

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ještě ve 27. minutě prohrávali hokejisté Vítkovic na svém ledě s Kometou Brno po brance Eduarda Šalého 0:2, přesto slavili výhru a zisk sto prvního bodu v sezoně. Klíčový vyrovnávací gól obstaral zkraje třetí části střelou od modré sváteční střelec Mário Grman, jenž se v předposledním kole základní části trefil vůbec poprvé v sezoně. „Potěšilo mě to, ale nějak velkou váhu tomu nepřikládám. Mám v týmu jiné úkoly," pousmál se 25letý slovenský obránce.

Foto: Profimedia.cz

Mário Grman na archivním snímku

Článek

Otočku v zápase 51. kola pak využitou přesilovkou zařídil kapitán Vítkovic Dominik Lakatoš a poslední dvě branky vstřelili domácí při skoro čtyři minuty dlouhé brněnské hře bez brankáře. Čtvrtý gól dal Petr Fridrich, pátý Richard Jarůšek. „Nakopl nás ten první gól ve druhé třetině. To byl důležitý moment," vyzvedl Grman snižující první branku Jarůška v 38. minutě utkání.

Vítkovice vyhrály potřetí v řadě a drží se na druhé příčce s dvoubodovým náskokem na Spartu Praha. Hájit ji budou v neděli v Liberci. „Přestože to není nijak zásadní, chceme už to v posledním kole udržet. Nejdůležitější pro nás ale je to, abychom byli na play off dobře nachystaní. A v tom nám utkání proti Kometě může pomoct. Prohrávali jsme o dva góly, a přesto jsme to dokázali urvat. To je velmi důležité," přemítal Grman.

„Velmi si cením že kluci za nepříznivého stavu zvedli hlavy a dokázali se do zápasu vrátit. Po kontaktním gólu šlo naše sebevědomí hodně nahoru, otočka z 0:2 na 5:2 ukazuje velký charakter tohoto mužstva," těšilo trenér Vítkovic Miloše Holaně.

Také Brno si mohlo připsat třetí výhru za sebou. A mělo k tomu velmi dobře našlápnuto. „Velká škoda. Měli jsme to dobře rozehrané, ale na konci druhé třetiny jsme dostali gól a ta třetí se nám vůbec nepovedla. Brzy jsme inkasovali vyrovnávací branku, pak další v oslabení a Vítkovice to pak už dobře odbránily," popisoval brněnský talent Eduard Šalé.

Hostující trenéři v závěru využili nepříznivého stavu k natrénovaní hry bez brankáře a Dominika Furcha odvolali z ledu hned třikrát. Poprvé v čase 56:11. „Zkusili jsme to, ale domácím se podařilo dát góly a to utkání rozhodli," uvedl 17letý Šalé.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Zleva Marek Hrbas z Brna, Rastislav Dej z Vítkovic, Jakub Kotala z Vítkovic a brankář Brna Dominik Furch.

Hokejisté z Brna se mohli v případě výhry v Ostravě přehoupnout přes Olomouc na sedmou příčku. To se jim může podařit i v posledním kole, doma proti Spartě budou ale zároveň hájit osmou pozici před Karlovými Vary, které na Jihomoravany ztrácejí pouhý bod.

„Extraliga je hodně vyrovnaná a jestli chceme v play off začínat doma, musíme Spartu porazit. Máme to ve svých rukou a asi nejde mít moc lepšího soupeře, než jsou nyní Vítkovice a Sparta. Pro nás to bude krásný test před play off," řekl člen trenérského štábu brněnské Komety Jaroslav Modrý.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články