Hlavní obsah

Olomouc - Plzeň 3:2Hanáci zdolali Západočechy a předstihli je v tabulce

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Knotek 1 : 0
23. Kvasnička 1 : 1
30. Mareš 2 : 1
0. Knotek 3 : 1
57. Pour 3 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Olomouce porazili ve 40. kole extraligy Plzeň 3:2 a posunuli se v tabulce na 5. místo před svého dnešního soupeře. Gólem a asistencí se na výhře domácích podílel útočník Lukáš Nahodil, premiérový gól v nejvyšší soutěži si připsal Lukáš Mareš. Rozhodčí v zápase udělili 100 trestných minut, hned šest hráčů dostalo vyšší tresty.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Olomoučtí hokejisté se radují z branky proti Plzni.

Článek

Plzeň si vytvořila velkou šanci hned při prvním střídání, kdy Zámorský našel hůl Suchého, který tečoval jeho pobídku do tyče. Poté úvod hry ovlivnila řada vyloučení, ze kterých nakonec vytěžila úvodní branku Olomouc.

V přesilové hře pěti proti třem otevřel skóre hry úspěšnou dorážkou nejproduktivnější hráč domácích Nahodil. Aktivnější Olomouc i díky několika přesilovým hrám vyslala na Pavlátovu branku během první třetiny celkem 18 pokusů, plzeňští hokejisté trefili Konrádovu branku pouze dvakrát a odcházeli do kabin za nepříznivého stavu 0:1.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Trenér Olomouce Jan Tomajko (vpravo) se svým asistentem Borisem Žabkou.

Přesto hned na začátku druhé třetiny Západočeši srovnali, když Konráda po Mertlově přihrávce zblízka prostřelil Kvasnička. Krátce před polovinou zápasu se však Olomouc dostala znovu do vedení, přesně do pravého horního rohu zamířil z mezikruží obránce Mareš.

Vstup do třetí třetiny vyšel lépe Olomouci, která využila svou druhou přesilovou hru v zápase a dostala se do dvoubrankového vedení. Mezi úspěšné střelce se zapsal Knotek, který usměrnil za Pavlátova záda střelu Nahodila.

Snížit mohl po pěti minutách Kodýtek, jenže Konrád jeho pokus vytěsnil ramenem. Poté neuspěl v přesilové hře ani Mertl, jehož střela z první zamířila mimo tři tyče.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Samuel Bitten z Plzně (vlevo) v bitce s olomouckým Davidem Škůrkem.

Gólovou radost si mohl užít až tři a půl minuty před koncem zápasu Pour, který tvrdou střelou z mezikruží prostřelil Konráda. Využil tak power play, ke které se Plzeň odhodlala více než čtyři minuty před koncem zápasu. Další branku už ale hosté nepřidali, z Olomouce tak odjeli bez bodu a nenavázali na předešlé tři extraligové výhry.

40. kolo hokejové extraligy:
HC Olomouc - HC Škoda Plzeň 3:2 (1:0, 1:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 7. Nahodil (Plášek, J. Káňa), 30. Mareš (Orsava), 41. Knotek (Nahodil, J. Káňa) - 23. Kvasnička (Mertl, Blomstrand), 57. Pour (Kodýtek, Schleiss). Rozhodčí: Mrkva, Cabák - Hlavatý, Lederer. Vyloučení: 8:7, navíc Škůrek, Kusko (oba Olomouc), Bitten, Mertl všichni 5 min., Baránek, Hrabík (všichni Plzeň) oba 5 min. a do konce utkání. Využití: 2:0. Diváci: 4019.
Olomouc: Konrád - Dujsík, Ondrušek, Škůrek, Rašner, Švrček, Mareš, A. Rutar - Orsava, Strapáč, J. Káňa - P. Musil, Nahodil, Klimek - Bambula, J. Knotek, Plášek - Olesz, Kusko, Kunc. Trenér: Tomajko.
Plzeň: Pavlát - Zámorský, Baránek, Kaňák, Houdek, A. Jiříček, Kvasnička - Pour, Suchý, Hrabík - Rekonen, Kodýtek, Schleiss - Holešinský, Mertl, Blomstrand - M. Lang, Malát, Bitten. Trenér: Kořínek.

Reklama