Hlavní obsah

Kometu srazila sporná situace. Rozhodčí měl prý blbý výhled, zuřil Flek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Nepotrestaný faul se stal zřejmě klíčovým momentem utkání mezi domácí Olomoucí a brněnskou Kometou (3:1). Obránce Kohoutů Dalibor Řezníček ve 27. minutě za stavu 1:1 nejprve hákoval v oslabení ujíždějícího Jakuba Fleka, poté mu dal sekeru a nakonec ho ještě podrazil. Sudí však nepískali a domácí se v pokračující přesilovce Sirotou ujali vedení. V závěru, když už hosté hráli bez brankáře, pak zvýšili na konečných 3:1.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Neodpískaný faul na brněnského Jakuba Fleka a následný gól OlomouceVideo: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Flek pro jeho tým nešťastnou situaci, po které mělo následovat trestné střílení, nemohl rozdýchat, a tak se rozjel za rozhodčím Filipem Ondráčkem vše si vyříkat. „Chtěl jsem vysvětlení. Můj názor byl pochopitelně jiný. Sudí mi řekl, že měl prý blbý výhled a myslel si, že mě podrazil gólman,“ řekl České televizi brněnský útočník.

Rozhodčí se Kometě za svůj přehmat omluvil. „Za to mu patří kredit. Takové chyby by se neměly stávat, ale bohužel… Nebudeme se na to vymlouvat. Měli jsme být produktivnější. Na jeden gól se nevyhrává. Olomouc má nesmírně bojovný tým, který výborně napadá. Měli jsme obrovské problémy s přechodem do útočné třetiny,“ uvedl kouč Komety Jaroslav Modrý.

Videogalerie ze zápasu Olomouc - Brno1/7

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

„Z momentu, z kterého mohla těžit Kometa, jsme těžili my,“ přiznal střelec druhého olomouckého gólu, obránce Jakub Sirota.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Olomouc - Brno 2:1 (27. Sirota)Video: Tipsport Extraliga / BPA

„Nebylo to odpískané, takže se hrálo dál. I takové situace jsou součástí zápasů,“ přidal svůj pohled asistent trenéra Hanáků Róbert Petrovický.

Jeho tým vyhrál potřetí v řadě a v listopadu poprvé za tři body. „Strašně si toho vážíme. Ač jsme výborně začali, prohrávali jsme a dokázali se z toho zvednout. Bylo to perně vybojované. Neskutečná dřina. Poctivá práce všech hráčů, obrovské srdce, snaha strhnout to na svoji stranu. Kredit za to,“ zdůraznil.

Pomohla podle něj reprezentační pauza. „Byli jsme v útlumu. V posledních dvou zápasech před ní jsme vydali hodně energie. Těch dvanáct dnů ale chlapci tvrdě makali. Bylo to třeba, abychom spálený benzín vyměnili a nabrali nový. Nějaké věci jsme změnili. Hlavně co se týká pohybu. Chceme hrát rychlý hokej a to se nám v poslední době daří. Když jsi našlapaný, můžeš to v zápasech využít,“ dodal Petrovický.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.