Hlavní obsah

Hattrick potěšil, ale pořád je na čem pracovat, prohlásil Chlapík

Kanonádu Sparty v Hradci Králové, odkud si Pražané odvezli v pátek všechny body po výhře 8:3, řídil pěti body útočník Filip Chlapík. Zaskvěl se hattrickem a navrch přidal i dvě asistence. Při velmi dobrém osobním i týmovém výkonu litoval jen toho, že si triumf na ledě druhého celku průběžné tabulky nemohl vychutnat další útočník Daniel Přibyl.

Foto: David Taneček, ČTK

Zleva Michal Řepík ze Sparty, Roman Horák ze Sparty, Filip Chlapík ze Sparty, Vladimír Sobotka ze Sparty a Maksim Matushkin ze Sparty se radují z gólu.

Článek

Chlapík se po utkání nechtěl pouštět do úvah, zda šlo o jeho nejlepší zápas v kariéře. "Jsem za to rád, hattrick mě samozřejmě moc potěšil. Všichni řeší body, ale jinak ve hře bylo několik detailů, na kterých je potřeba pořád pracovat. Věřím, že výkony půjdou ještě nahoru," řekl v rozhovoru s novináři.

Sparťané dorazili na východ Čech po sérii špatných výsledků v extralize plně odhodlaní uspět. "V listopadu jsme neměli tolik výher, ale do Hradce jsme přijeli vyhrát. Všichni kluci dali do zápasu maximum. Osm gólů je pro nás třešnička na dortu. Moc jsem si to užil," podotkl Chlapík.

Věří, že týmu může vysoká výhra pomoci především k nápravě pošramoceného sebevědomí. "Je to super pocit, že jsme konečně dali víc gólů. Zároveň doufám, že jsme si nevystříleli všechny náboje," pousmál se Chlapík. "Je ale vidět, že góly umíme dávat. Musíme si vítěznou náladu přenést i do dalších zápasů," dodal.

Zdůraznil ale, že jedním úspěchem cesta vzhůru v podání hlavního předsezonního favorita na titul nekončí. "Nebyli jsme po předchozích zápasech v dobrém rozpoložení, na druhou stranu jsme neodehráli špatné zápasy. Pohled na tabulku nebyl ale úplně hezký. Teď se díváme dopředu, chceme vyhrávat každý zápas, snad se už konečně nastartujeme. Doufám, že naše výkony budou takhle pokračovat co nejdéle," přál si Chlapík.

Pražany mohlo při povedeném večeru mrzet snad jen to, že u toho nebyl v sestavě oproti původním předpokladům útočník Daniel Přibyl, jenž se mohl vrátit do extraligy po dlouhodobých zdravotních potížích a třech zápasech, kdy se rozehrával v Sokolově. V domácí nejvyšší soutěži nastoupil naposledy zkraje dubna 2016.

"Přišli za námi trenéři těsně před začátkem zápasu, že Příba do zápasu nezasáhne, detaily bohužel nevím. V utkání jsme hráli na jedenáct útočníků. Příba je po celou dobu s námi, je plnohodnotnou součástí sparťanské kabiny. Nikdy se nestalo, že by ho kluci nevzali mezi sebe. Je neuvěřitelné, čím vším si musel projít. Mám k němu obrovský respekt," prohlásil Chlapík.

Foto: David Taneček, ČTK

Zleva Tomáš Pavelka, Filip Chlapík, Michal Řepík a Roman Horák ze Sparty se radují z gólu.

A věří, že brzy se Přibyl dočká. "Rozhodně! Klobouk dolů před tím, co dokázal. Příba je velký bojovník. Prožil si těžké chvíle, ale i přesto se vrátil k hokeji na profesionální úrovni. Věřím, že bude hrát s námi co nejdříve, protože v Sokolově hrál výborně. Všichni se na jeho návrat už moc těšíme," dodal Chlapík.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec