Hlavní obsah

Hattricky otce a syna dělí bez jednoho dne třiadvacet let. Dobře načasované, smál se Marko Daňo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejhorší vstup Třince do sezony na vlastním ledě už může být definitivně zanesen do klubové kroniky. Černou sérii v podobě čtyř porážek obhájce mistrovského titulu utnul v 9. kole proti Litvínovu, který porazil 4:1.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Autor tří branek domácího týmu Marko Daňo z Třince.

Článek

O úvodní tři branky zápasu se v prvních osmi minutách postaral jediný hráč – slovenský útočník Marko Daňo, pro kterého to byl vůbec první kariérní hattrick. „Trochu jsem si na to počkal, ale dočkal jsem se. Ale nejdůležitější je, že jsme konečně doma vyhráli," poukázal Daňo na předchozí čtyři nezdary.

Tři góly s podpisem Daňo se v zápise o utkání Třince neobjevily poprvé. Bez jednoho dne před třiadvaceti lety, 10. října 1999, zažil třígólový večer také Markův otec Jozef, který ve Slezsku hrával od roku 1995 do roku 2001.

Hattrick vstřelil ještě ve staré Werk Aréně v utkání proti Plzni (4:3). „Dobře načasované. Vůbec jsem nevěděl, zda hattrick za Třinec někdy dal, ale předpokládal jsem, že ano. Ovšem je jasné, že v době, kdy hrával on, bylo jednodušší dát hattrick," vzkázal Marko Daňo do VIPky třinecké Werk Arény, odkud jeho otec, jenž v klubu nyní působí u mládeže, zápas sledoval.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Marko Daňo z Třince se raduje z branky

„Určitě je rád, ale asi bude mít na cestu domů méně peněz, protože bude muset všem ve VIPce platit, ale my si to nějak vyrovnáme," culil se s osmi góly v osmi utkáních aktuálně nejlepší třinecký střelec sezony.

Jozef Daňo na tři góly proti Plzni potřeboval více jak 31 minut, Markovi stačilo necelých šest minut úvodní třetiny. Poprvé se trefil v čase 3.30, třetí branku v přesilovce vsítil v čase 7.17, tedy o pět minut a sedmačtyřicet sekund později.

„Na co jsem sáhl, to mi tam spadlo. Jsem rád, že to přišlo teď, kdy se trochu trápíme. Ještě se nám nepovedlo posbírat body v domácím prostředí, takže mě těší, že jsem mohl pomoci mužstvu k prvnímu domácímu vítězství v sezoně. Jsou to velmi důležité body," hodnotil Daňo, který nemusel zůstat jen u tří gólů.

Na konci utkání měl blízko je čtvrtému, když zasunoval puk do brány po jejím obkroužení. Litvínovský brankář Godla, který po třech inkasovaných gólů vystřídal Zajíčka, byl ale zpátky u tyče včas. „Je třeba si něco pošetřit i do dalších zápasů," smál se Daňo.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Zleva Šimon Stránský z Litvínova, Marko Daňo z Třince.

„Tři stačily, jsem za ně vděčný. U prvních dvou mi to cinklo o tyčky, takže tam bylo i štěstíčko a ty tyčky hrály se mnou. Věřím, že tam tu branku nechají a v dalších zápasech znovu pomůžu," uvedl Marko Daňo.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice