Hlavní obsah

Hladová Sparta byla jako válec. Konečně nula pro Sašu, těšil Chlapíka dárek gólmanovi k narozeninám

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lepší vstup do roku 2022 si hokejová Sparta ani nemohla přát. Zrušení Spenglerova poháru ji nabídlo desetidenní zápasovou pauzu, po níž se vrátila na extraligový led ve velkém stylu. Herním projevem dala zapomenout na tři předchozí porážky, doslova přejela Mladou Boleslav 7:0 a v tabulce se posunula na 10. místo před Olomouc.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Gólman Sparty Alexandr Salák zasahuje.

Článek
Fotogalerie

S bilancí 2+2 zářil útočník Roman Horák. „Jsem moc rád, že můj výraznější přísun v kanadském bodování pomohl mužstvu k výhře," říkal 30letý centr, jenž dal naposledy dva góly v říjnu v Plzni, tam ale Sparta padla. V neděli si Horák zapsal vítěznou trefu už po 204 vteřinách hry. „Měli jsme výborný nástup. Asi nám prospěla ta pauza, byli jsme správně hladoví po hokeji. Hlavně jsme konečně nastavili defenzivní hru, aby k něčemu vypadala. Taky jsme dokázali celých šedesát minut jít na krev," pochvaloval si Horák.

Brankář Alexander Salák může premiérové čisté konto v sezoně, k němuž mu stačilo dvacet zákroků, vzít jako pěkný dárek ke středečním 35. narozeninám. „Konečně je to nula pro Sašu, odehráli jsme super zápas," pochvaloval si útočník Filip Chlapík, jenž se 20. gólem dotáhl v žebříčku kanonýrů na pardubického Říčku. Jubilejní trefa sparťanského útočníka přišla v oslabení. „Za stavu 2:0 chtěla Boleslav v početní výhodě snížit, nám se ale povedl úder, který ji poslal do kolen," přiblížil lídr kanadského bodování soutěže.

Trenér Josef Jandač kvitoval, že se ztenčila marodka, na níž zůstali jen obránci Němeček, Jurčina, Matuškin a R. Jeřábek. „Hlavně byl konečně čas trochu potrénovat a věnovat se systémovým věcem," těšilo kouče vítězů. „Skutečně nám asi pomohlo, že jsme po Vánocích na chvíli vypadli z toho zápasového kolotoče," dodal Chlapík.

Mladá Boleslav bez svého nejlepšího střelce Kotaly už potřetí za posledních šest týdnů venku neskórovala „Nechci se vymlouvat, že jsme měli náročnější program než Sparta, která byla ve všech aspektech lepší. Nám prospěje hodit rychle tento zápas za hlavu," mínil boleslavský trenér Radim Rulík, jehož svěřenci klesli na šestou příčku o skóre za Vítkovice.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice