Hlavní obsah

Hlava dělá strašně moc. Horší Spartu spasil střelec, jenž ukončil málokdy vídaný půst

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sedmnáct zápasů čekal na vstřelený gól, takhle dlouhou neúspěšnou sérii během své kariéry nikdy nezažil. Ve středu však 32letý hokejový útočník Roman Horák hned dvěma trefami skolil Vítkovice 2:1 a poslal Spartu do čela extraligové tabulky o bod před Pardubice, které však mají tři utkání k dobru.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Sparta - Vítkovice 1:1 (25. Horák)Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

„Nechtěl jsem nad tím moc přemýšlet, ale už to byla fakt dlouhá doba a v myšlenkách jsem to měl. Zvlášť když se ode mě góly čekají,“ přiznal Horák, že jej střelecký půst od 27. října tížil.

Proti Vítkovicím nejprve ve 25. minutě srovnal v přečíslení po pasu Řepíka, o dvě a půl minuty později vystihl v oslabení chybný pas Vondráčka a dočkal se osmého zásahu v sezoně.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Sparta - Vítkovice 2:1 (29. Horák)Video: Tipsport Extraliga / BPA

„Dlouho nedáte gól, pak vám tam jeden spadne a hned přibude druhý. Všechno je to o hlavě, dělá strašně moc,“ tvrdil Horák, jenž na svůj první extraligový hattrick nemyslel.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Sparta Praha vs. HC Vítkovice Ridera 2:1Video: Tipsport Extraliga / BPA

„Byl by sice hezký, ale my všechno podřídili udržení těsné výhry. Velké díky Kovymu, jak to v závěru zavřel,“ děkoval Horák gólmanu Kovářovi, jenž si připsal 30 zákroků.

„Velice cenné tři body, protože jsme určitě nebyli lepší, měli jsme i méně střel. Góly jsme nedali z velkých šancí, ale po chybách soupeře,“ těšilo Horáka, že Sparta odčinila domácí prohru s Olomoucí, přestože se musela obejít hned bez sedmi obvyklých členů sestavy, a nasadila tak řadu mladíků včetně 18letého útočníka Žmoly, jenž v extralize debutoval.

Reklama