Hlavní obsah

Hnilička začal trénovat v Benátkách, k zápasu se ale nechystá

BENÁTKY NAD JIZEROU

Hokejový brankář Milan Hnilička, který v polovině prosince přerušil ze zdravotních důvodů sezónu, už opět začal trénovat. Bývalý reprezentační gólman, jenž ohlásil pauzu s odkazem na únavový syndrom, se připravuje s prvoligovými Benátkami nad Jizerou. Je však krajně nepravděpodobné, že by farmě extraligového Liberce, za který Hnilička v této sezóně hrál, pomohl v osmifinále play-off první ligy.

Článek

"Zatím jsem byl jen dvakrát na ledě. Myslím si ale, že v play-off nenastoupím," řekl Hnilička.

Zpět do tréninkového procesu se zapojil poté, co dopadly dobře výsledky posledního lékařského vyšetření. "Chtěl jsem vyzkoušet, jak na tom zdravotně jsem. Proto jsem začal trénovat," uvedl pětatřicetiletý brankář.

Momentálně se cítí dobře, i když trénuje zatím pouze lehce. "A ani neabsolvuju celé tréninky. Začal jsem proto, abych mohl případně chytat v příští sezoně. Stávající sezónu neřeším," uvedl olympijský vítěz a trojnásobný mistr světa. S jeho službami nepočítají ani v Liberci, kde v lednu angažovali finského gólmana Tera Leinonena.

Benátky nad Jizerou se v prvním kole play off první ligy utkají od pondělí 2. února s Chrudimí. Ale bez Hniličky. "Netlačí na mě, abych nastoupil. Dohodli jsme se jen, že s nimi budu trénovat," dodal nejlepší extraligový brankář sezony 2004/05.

Reklama