Hlavní obsah

Brno srovnalo sérii s Vítkovicemi! Krutý konec pro Olomouc, Pardubice slaví druhou výhru

Aktualizováno

Hokejisté Pardubic porazili ve druhém utkání čtvrtfinálové série Tipsport extraligy na svém ledě Olomouc 2:0 a ujali se vedení 2:0 na zápasy. V druhém sobotním utkání se z vítězství radovala Kometa Brno, která zvítězila na ledě Vítkovic 3:0 a vyrovnala stav série na 1:1.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva brankář Brna Dominik Furch, Petr Chlán z Vítkovic, Tomáš Vincour z Brna a Jan Ščotka z Brna.

Článek
Fotogalerie

Opatrný hokej s důrazem na precizní defenzívu nabídl druhý zápas čtvrtfinálové série mezi domácími Pardubicemi a Olomoucí. Hosté nastoupili v brance s Janem Lukášem, který nahradil Branislava Konráda a devětadvacetiletý gólman si počínal výborně.

Dynamo mělo po většinu zápasu více ze hry, na bezchybnou obranu Hanáků však dlouho nedokázalo vyzrát. Rozhodující moment utkání tak přišel až 20 sekund před koncem třetí třetiny, kdy se prosadil Čerešňák. Druhou výhru v sérii pak potvrdil při power play Hanáků Dvořák a Pardubice mohly slavit vydřený triumf 2:0.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Zleva Jiří Ondrušek z Olomouce, Lukáš Radil z Pardubic a brankář Olomouce Jan Lukáš.

Furch vychytal Kometě vyrovnání

Hokejisté Vítkovic vstoupili do zápasu proti Kometě aktivněji, ale překonat obranu hostů s výborně chytajícím Furchem se jim i přes výraznou střeleckou převahu nedařilo. Jako první se tak dostali ke slovu hosté, které poslal v 38. minutě od vedení Horký.

Ridera se i přes některé nadějné příležitosti k odpovědi nedostala, v závěru naopak při power play inkasovala dvě branky z holí Fleka a Strömberga. Série se tak do moravské metropole stěhuje za nerozhodného stavu 1:1 na zápasy.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva brankář Brna Dominik Furch, Dominik Lakatoš z Vítkovic a Radek Kučeřík z Brna.

Čtvrtfinále play off Tipsport extraligy
Pardubice - Olomouc 2:0
Branky: 60. Čerešňák, 60. Dvořák
Vítkovice - Kometa Brno 0:3
Branky: 38. Horký, 59. Flek, 59. Strömberk

Reklama