Hlavní obsah

Přestřelka pro Pardubice, favorit má mečbol. Vítkovice skolily Kometu

Aktualizováno

Hokejisté Pardubic si v úterním pokračování čtvrtfinále play off Tipsport extraligy na ledě Olomouce po dvou domácích výhrách vybojovali postupový mečbol. Dramatickou bitvu vyhráli 5:4 v prodloužení, vítězný gól vstřelil až v 78. minutě Tomáš Zohorna. Východočeši vedou v sérii hrané na čtyři vítězství už 3:0 na zápasy a ve středu si mohou zajistit jako první účast v semifinále vyřazovací části. V souběžně hrané sérii mezi Brnem a Vítkovicemi se sice Brňané dostali záhy do vedení, ale nakonec zvítězili hosté 4:1 a ujali se vedení 2:1 na zápasy. Utkání bylo kvůli nezpůsobilé hrací ploše v 15. minutě úvodní třetiny přerušeno a zhruba hodinu se nehrálo. Ve středu jsou na programu na stejných stadionech čtvrté zápasy.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Oslava druhého gólu Pardubic, jeho autor David Cienciala druhý zleva.

Článek
Fotogalerie

Hanáci favorita na titul potrápili už na východě Čech a doma byli blízko k první senzaci. Východočeši sice v úvodní třetině dvakrát vedli, ale domácí dokázali pokaždé odpovědět a v prostřední části hry, kdy byl hostům za naražení Jakuba Orsavy na hrazení vyloučen na 5 minut a do konce zápasu klíčový útočník Lukáš Sedlák, dokázali dokonce soupeři odskočit na rozdíl dvou gólů.

Dynamo však mělo drtivý finiš. Ve třetí třetině po brankách Adama Musila a Jana Košťálka dokázalo vyrovnat a vynutilo si prodloužení. V něm měly oba celky několik možností strhnout výhru na svoji stranu, ujala se ale až nečekaná střela z těžkého úhlu z levé strany v 78. minutě z hole Tomáše Zohorny. Východočeši tak udrželi neporazitelnost v letošních vyřazovacích bojích a k postupu do semifinále jim chybí poslední krok.

Hokejisté Komety po výhře 3:0 v Ostravě měli i v úterním duelu před vlastními fanoušky skvělý vstup do zápasu, už po 20 sekundách vedli po dorážce Zdeňka Okála. Jenže v dalším průběhu zápasu už se naplno projevila větší síla a herní vyspělost Vítkovic. Ještě v úvodní třetině přerušené kvůli nutné úpravě trhliny v ledové ploše hosté dvěma trefami skóre otočili.

I v dalších minutách Vítkovičtí kontrolovali hru, zahustili střední pásmo a co přes precizní defenzívu prošlo, s tím si porazil pozorný brankář Aleš Stezka. Naopak na druhé straně Dominika Furcha zaskočil střelou z ostrého úhlu Lukáš Krenželok a vítězství pečetil při hře domácích bez brankáře Marek Kalus.

Čtvrtfinále play off hokejové Tipsport extraligy - 3. zápasy:
Brno - Vítkovice 1:4 (stav série 1:2)
Branky: 1. Okál - 10. Kotala, 17. Fridrich, 45. L. Krenželok, 59. Kalus
Olomouc - Pardubice 4:5 v prodloužení (stav série 0:3)
Branky: 12. Bambula, 19. J. Knotek, 23. Navrátil, 31. Menšík - 8. L. Sedlák, 17. Cienciala, 41. A. Musil, 46. Košťálek, 78. T. Zohorna

Reklama