Hlavní obsah

Sparta pod Hořavou zničila Vary! Vládly Vítkovice i Třinec. Kometa slaví, Kladno bere jen bod

Aktualizováno

Šest zápasů 20. kola měla na programu hokejová Tipsport extraliga. Pohodové výhry se dočkaly ve výborné formě hrající Vítkovice, když si poradily s Olomoucí 3:0. Stejným poměrem uspěl i Hradec Králové, který srazil Litvínov. Pod staronovým koučem Miloslavem Hořavou zabrala i Sparta, která rozdrtila domácí Karlovy Vary 5:1. Tři body za výhru 4:1 si z libereckého ledu odváží i Třinec. Triumf slaví i Kometa, která zdolala Plzeň 3:1. Ve zbývajícím pátečním utkání si dva body za výhru 2:1 po prodloužení na ledě Kladna připsala Mladá Boleslav.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Hokejisté Sparty se radují z branky

Článek
Fotogalerie

Vítkovičtí hokejisté vstoupili do zápasu proti Olomouci lépe, když v 11. minutě rozjásal domácí fanoušky Fridrich. Ještě větší klid na hokejky Slezanů přinesla využitá přesilovka na začátku druhé třetiny, kdy se prosadil Krieger.

Normu jedné branky na třetinu potvrdil v závěrečné části přesným zásahem Chlán, který uzavřel skóre na konečných 3:0. Ridera si připsala čtvrtou výhru v řadě a pojistila si druhou příčku za vedoucími Pardubicemi.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Brankář Olomouce Jan Lukáš sleduje dění za svou brankou

Sparta vládla ve Varech

Hokejisté Sparty nastoupili poprvé pod vedením staronového kouče Miloslava Hořavy na ledě Karlových Varů s jasným cílem ukončit sérii šesti porážek v řadě. A začali dobře. V 17. minutě se prosadil Gustaf Thorell, na začátku druhé třetiny zvýšil na dvoubrankový rozdíl Němeček.

Pokud Energie myslela na obrat, tak ji z omylu vyvedl hned po 87 sekundách třetí třetiny Tomášek, který zvýšil už na tříbrankový rozdíl. Debakl domácích pak dovršili Safin a v oslabení Horák. Aspoň malou radost domácím fanouškům přinesl Černoch, který zkazil čisté konto Kovářovi a uzavřel tak konečný výsledek na 5:1 pro Spartu.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Zleva Gustaf Thorell ze Sparty a Jan Hladonik z Karlových Varů.

Kometa srazila Plzeň

První slovo zápasu mezi Kometou Brno a Plzní patřilo hostujícím hokejistům. V 18. minutě poslal Indiány do vedení Suchý. Stejný hráč se prosadil i na začátku druhé třetiny, jeho branka však byla na základě coach challenge odvolána.

A domácí trestali. V 24. minutě využil přesilovou hru Horký a srovnal skóre. Obrat domácí hokejisté dokonali v závěrečné části, když Kundrátek z přesilové hry a Koblížek zajistili Kometě tři body za vítězství 3:1.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Zleva Filip Suchý z Plzně, Radek Kučeřík z Brna, Sebastian Malát z Plzně a Tomi Sallinen z Brna.

Oceláři vládli v Liberci

Zápas mezi Libercem a obhájci titulu z Třince začali lépe hosté, když se v 15. minutě prosadil Dravecký. Hlavní úder si Oceláři schovali do prostřední třetiny. Hudáček a Růžička navýšili skóre už na 3:0 pro favorita.

V závěrečné části přidal čtvrtou trefu z přesilové hry Hudáček, aspoň čestný úspěch pro Bílé Tygry si připsal šest minut před koncem také v početní výhodě Ordoš, který uzavřel skóre na konečných 4:1 pro Třinec.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Oscar Flynn z Liberce a Vladimír Dravecký z Třince.

Hradec srazil Vervu až v závěru

Až do 45. minuty čekali fanoušci v Hradci Králové na první branku zápasu proti Litvínovu. Postaral se o ní v 45. minutě Cingel´. Další dva zásahy přišly až do opuštěné branky Vervy. Při power play Chemiků se prosadili Okuliar a Lalancette, kteří tak uzavřeli skóre na konečných 3:0 pro Mountfield. Čisté konto si připsal finský gólman ve službách Hradce Henri Kiviaho.

Foto: David Taneček, ČTK

Zleva Bohumil Jank z Hradce Králové, Šimon Stránský z Litvínova a brankář Hradce Králové Henri Kiviaho.

Kladno vyválčilo proti Boleslavi jen bod

Fanoušci si na první branku zápasu mezi domácím Kladnem a Mladou Boleslaví museli počkat až do 22. minuty utkání, když se k radosti drtivé většiny z nich prosadil Babka. Hosté se vyrovnání dočkali v polovině zápasu po využité Kousalově přesilové hře. Více branek už v normální hrací době nepadlo, o bodu navíc pro Bruslařský klub tak rozhodl v druhé minutě prodloužení Kantner.

20. kolo hokejové extraligy
Vítkovice - Olomouc 3:0
Branky: 11. Fridrich, 23. Krieger, 46. Chlán
Karlovy Vary - Sparta Praha 1:5
Branky: 54. Černoch - 17. Thorell, 22. Hořava, 41. Tomášek, 46. Safin, 48. Horák
Liberec - Třinec 1:4
Branky: 54. Ordoš - 15. Dravecký, 34. Hudáček, 37. Růžička, 51. Hudáček
Brno - Plzeň 3:1
Branky: 24. Horký, 48. Kundrátek, 57. Koblížek - 18. Suchý
Hradec Králové - Litvínov 3:0
Branky: 45. Cingel´, 59. Okuliar, 60. Lalancette
Kladno - Mladá Boleslav 1:2, po prodl.
Branky: 2. Klepiš - 50. Kousal, 62. Kantner
předehráno 17.11. České Budějovice - Pardubice 2:4

Reklama