Hlavní obsah

Extraligový lídr se nemění. Budějovice přejely Kladno, přestřelka pro Vítkovice. Slaví i Sparta

Aktualizováno

Hokejová extraliga má za sebou kompletní šestici zápasů 38. kola. Jako první si vítězství připsalo pardubické Dynamo, které v závěru sestřelilo Litvínov brankou na 2:1. Povedenou třetí třetinu předvedl Liberec, jenž si celkově na Karlovy Vary přišel třikrát a vyhrál 3:1. Prodloužení duelu hradeckého Mountfieldu s pražskou Spartou rozhodl trefou na 4:3 hostující forvard Vladimír Sobotka. Také Plzeň o dalším úspěchu rozhodla až v prodloužení, díky početní převaze uspěla proti Mladé Boleslavi 3:2. České Budějovice pro změnu vysoko přejely Kladno 6:2. Přestřelku v Brně ovládly v tabulce i nadále druhé Vítkovice, které zapsaly výhru 5:2.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Hráči Vítkovic se radují z gólu.

Článek
Fotogalerie

Znovu se povedlo uspět rozjetým Pardubicím. Lídr tabulky se v duelu proti Litvínovu dostal do vedení krátce po polovině zápasu, Verva však bleskově srovnala a před třetí třetinou měla obě mužstva k výhře stejně daleko. Rozhodující zásah na 2:1 si však pět minut před koncem schoval pardubický forvard David Ciencala, jehož rána skončila až za zády Denise Godly.

Liberec zvládl třetí třetinu

Duel Liberce s Karlovými Vary nabídl první trefu až ve druhé periodě. Na zásah Ondřeje Beránka však v přesilové hře dokázal rychle zareagovat ve formě hrající Oskar Flynn. Závěrečná dvacetiminutovka pro změnu patřila libereckému celku, který se nejprve zásahem Tomáše Filippiho dostal do vedení a v samotném závěru dokázal trefou do prázdné branky zpečetit vítězství 3:1 Richard Nedomlel.

Hradec srovnal v závěru, Sparta přesto dokráčela k výhře

Pořádně divoké utkání nabídl střet hradeckého klubu s pražskou Spartou. Pražané se v řádné hrací době hned třikrát dostali do vedení, soupeř ale pokaždé dokázal zareagovat. V 59. minutě sice srovnal hradecký Aleš Jergl, v prodloužení ale při domácí hře bez brankáře dokázal přesně zamířit Vladimír Sobotka. Sparta tak vyhrála 4:3 po prodloužení.

Plzeň má druhou výhru v řadě

Vyrovnané utkání nabídl i souboj Plzně s Mladou Boleslaví. Hostujícímu celku se povedlo na trefu Jakuba Poura zareagovat dvěma zásahy a vedení 2:1 vydrželo až do začátku poslední periody. V ní zavelel ke srovnání Lukáš Kaňák, nerozhodný výsledek pro změnu v prodloužení rozluštil v přesilové hře plzeňský Adrián Holešinský.

Budějovice rozhodly v přesilových hrách

Hned čtyřikrát se povedlo početní výhodu využít hráčům Českých Budějovic. Domácí se v souboji týmů ze dna tabulky nakonec povedlo porazit kladenské Rytíře vysoko 6:2. Za hosty se dvakrát prosadil Tomáš Plekanec, na jehož první zásah asistoval i padesátiletý Jaromír Jágr.

Přestřelku v Brně ovládly druhé Vítkovice

K pořádné přestřelce se schylovalo v Brně. Duel Komety s Vítkovicemi totiž v první třetině nabídl hned šest branek, o čtyři z nich se postarala v tabulce druhá Ridera. Po zbytek zápasu se ale síť za jedním z brankářů rozvlnila už jen jednou, vítězství Vítkovic poměrem 5:2 dokonal letošní druhou brankou Jakub Kotala.

38. kolo hokejové Tipsport extraligy
Litvínov - Pardubice 1:2
Branky: 36. Abdul - 33. Čerešňák, 56. Ciencala
Liberec - Karlovy Vary 3:1
Branky: 33. Flynn, 46. Filippi, 59. Nedomlel - 36. Beránek
Hradec Králové - Sparta 3:4 po prodloužení
Branky: 5. Lev, 40. Lalancette, 59. Jergl - 3. Forman, 10. Safin, 52. G. Thorell, 64. Sobotka
Plzeň - Mladá Boleslav 3:2 po prodloužení
Branky: 13. Pour, 46. Kaňák, 62. Holešinský - 13. Dvořáček, 26. Lantoši
České Budějovice - Kladno 6:2
Branky: 4. a 42. Percy, 8. Strnad, 13. Dzierkals, 54. a 59. Gulaš - 15. a 45. Plekanec
Brno - Vítkovice 2:5
Branky: 3. Holík, 7. Horký - 2. Dej, 6. Bukarts, 12. Kalus, 16. Krieger, 47. Kotala

Reklama