Hlavní obsah

Bez výhry už jen Litvínov, Třinec a Plzeň slaví. Sparta zdolala Vítkovice, do čela jdou Pardubice

Aktualizováno

Kompletní porci sedmi zápasů 5. kola má v úterý na programu hokejová extraliga. Až na pátý pokus se dočkali premiérového vítězství v sezoně mistři z Třince, kteří vezou výhru 4:2 z Brna. Podobný kousek se podařil i Plzni, naopak Litvínov na první triumf stále čeká. Vítkovice po prohře se Spartou přišly o vedení v tabulce a do čela se tak posunuly Pardubice, které zvítězily v dosud neporažené Olomouci.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Marko Daňo z Třince překonává gólmana Komety Dominika Furcha.

Článek
Fotogalerie

Souboj Sparty s vedoucími Vítkovicemi byl jednoznačným šlágrem kola a Pražané potvrdili, že se jim v domácím prostředí daří. V O2 areně ovládli i třetí letošní utkání, byť celou poslední třetinu hájili těsné jednobrankové vedení. Konečnou podobu výsledku dal technický gól Přibyla z 60. minuty. Vítkovice vyšly v nové sezoně poprvé bodově naprázdno a v tabulce spadli z první příčky na třetí.

Tři týmy byly po čtyřech odehraných kolech bez výhry a mezi nimi překvapivě i mistrovský Třinec. Oceláři navíc prohrávali i na ledě Komety, i díky dvěma trefám Marka Daňa ale dokázali vývoj utkání otočit. Domácí sice duel ještě zdramatizovali gólem Horkého v přesilovce v 59. minutě, triumf hostujícího celku ale vzápětí pojistil gólem do prázdné branky Martin Růžička.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Střídačka Sparty oslavuje pátý gól v síti Vítkovic.

Bez vítězství a dokonce bez získaného bodu byla i přes trenérskou výměnu Plzeň, která v západočeském derby přivítala Karlovy Vary. Hosté navíc třikrát vedli, Indiánům se ale podařilo i díky třem brankám ve třetí třetině duel otočit a získat cenné tři body.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Plzeňský Petr Kodýtek slaví vstřelenou branku v utkání s Karlovými Vary.

Na premiérovou výhru naopak stále čeká Litvínov. V domácím souboji s Kladnem sice Verva vedla, její jednobrankový náskok ale v samém závěru hosté smazali a v prodloužení pak třetí výhru Rytířů v řadě vystřelil Procházka. Kladno tak po návratu mezi elitu získalo v pěti duelech už deset bodů.

Dalším těsným výsledkem o gól skončil zápas Mladé Boleslavi s Libercem. Hostující Bílí Tygři se ve druhé části ujali vedení, domácí ale ve třetí třetině srovnali a 34 sekund po začátku prodloužení dokonali v přesilovce obrat gólem Šťastného. Liberec dokázal bodovat i popáté v řadě, ani jednou ale ještě nevyhrál v základní hrací době. Boleslav se posunula na druhé místo tabulky.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Boleslavský brankář Gašper Krošel vyráží puk při akci Petra Jelínka z Liberce.

Olomouc v úvodních třech utkáních sezony neprohrála, v neděli ale nedostala kvůli poruše rolby šanci sérii prodloužit v Karlových Varech. A dnes neuspěla v domácím souboji s Pardubicemi, které se v první třetině ujali vedení a v prostřední části dokázali odpovědět na vyrovnání Kohoutů vítěznou brankou Košťálka. Východočeši se posunuli do čela tabulky, Olomouc je pátá.

Českým Budějovicím patřila po čtyřech kolech třetí příčka, souboj na ledě Hradce Králové jim ale vzal naději na případný posun výš. Domácí si během dvou třetin vypracovali pohodlný tříbrankový náskok, který Dynamo pouze korigovalo gólem Hanzla. Budějovice tak spadly na šestou pozici před svého dnešního soupeře.

Foto: David Taneček, ČTK

Hráči Hradce Králové oslavují výhru nad Budějovicemi.

5. kolo Tipsport extraligy
Brno - Třinec 2:4
Branky: 9. Zaťovič, 59. Horký - 16. a 42. Daňo, 48. Svačina, 60. Růžička.
Litvínov - Kladno 1:2 v prodl.
Branky: 38. Kudrna - 40. Filip, 62. Procházka.
Ml. Boleslav - Liberec 2:1 v prodl.
Branky: 41. Fořt, 61. Šťastný - 7. Najman.
Plzeň - Karlovy Vary 6:3
Branky: 11. a 16. Kodýtek, 40. Hrabík, 50. a 60. Blomstrand, 59. Rekonen - 5. Bernad, 13. Rachůnek, 25. Vondráček.
Hr. Králové - Č. Budějovice 3:1
Branky: 3. Ščerbak., 21. Smoleňák, 31. Jergl - 46. Hanzl.
Olomouc - Pardubice 1:2
Branky: 24. Káňa - 15. Kousal, 38. Košťálek.
Sparta - Vítkovice 5:3
Branky: 2. Kaše, 11. Safin, 19. Horák, 26. Graňák, 60. Přibyl - 15. Krieger, 29. a 39. Bukarts.

Reklama

  4 : 1 Kladno - Vsetín 4 : 1 dohráno
20240417T17 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  6 : 3 Pardubice - Třinec 6 : 3 dohráno
20240417T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
  Kladno - Vsetín dnes 18 : 00
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín