Hlavní obsah

Hokejisté Boleslavi mají zdravotní potíže, Liberec vyzve Spartu

Aktualizováno

Hokejisté Mladé Boleslavi nenastoupí k úternímu utkání 5. kola extraligy v Liberci. Řada hráčů středočeského celku se potýká se zdravotními problémy, proto byl duel prozatím odložen na neurčito. Bílí Tygři si jako náhradu vyjednali narychlo utkání se Spartou, jež bude předehrávkou 19. kola. Nákazu koronavirem v pondělí potvrdili v Karlových Varech.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Na ledě se ocitl Matyáš Kantner z Plzně v souboji s přesilou hráčů Mladé Boleslavi.

Článek

Mladoboleslavští i Severočeši potvrdili změny na svých webových stránkách. "Děje se tak na popud mladoboleslavského klubu. Řada Bruslařů má zdravotní problémy, které v současné době nelze vyloučit jako nákazu covidem-19," uvedli v krátké zprávě Středočeši.

Ještě v neděli přitom Mladá Boleslav hrála a porazila v předehrávce 26. kola shodou okolností právě Spartu (4:2). Vítězný tým k úspěchu dovedlo trio Petr Haken, Radim Vrbata a Václav Nedorost, kteří nahradili Radima Rulíka a Pavla Pateru. Stabilní trenérská dvojice scházela kvůli nemoci.

Souboj se Spartou odehraje Liberec se stejným začátkem, jaký měl mít jeho duel s Bruslařským klubem. Úvodní buly bude vhozeno v 18 hodin. Oba velcí soupeři, kteří patří k hlavním favoritům soutěže, se díky dnešní změně utkají dvakrát za sebou. Už v pátek je totiž čeká bitva 6. kola, hrát se ale bude na domácím ledě Pražanů v O2 areně.

Z programu 5. kola se v úterý odehrají pouze dvě utkání. Olomouc nastoupí proti vedoucímu Hradci Králové, Plzeň změří síly s nováčkem Českými Budějovicemi. Problémy s koronavirem sužují soutěž od samého začátku nové sezony. Hráči Vítkovic a Brna kvůli onemocnění neodehráli dosud ani jediný zápas.

V Karlových Varech byli v nejistotě od poloviny minulého týdne. Již ve čtvrtek byla v den utkání zrušena předehrávka 3. kola mezi Energií a Spartou, neboť několik hráčů a člen realizačního týmu domácích mělo zdravotní potíže. Západočeši podstoupili testy na covid-19. Klub následně potvrdil, že odložen bude i nedělní zápas 4. kola v Českých Budějovicích.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Zprava Oldrich Kotvan z Karlových Varů a Jakub Strnad z Boleslavi.

Na základě pozitivních výsledků už je nyní jasněji i ohledně osudu dalších zápasů Energie. V týmu hokejistů extraligových Karlových Varů byla potvrzena nákaza koronavirem. Klub potvrdil odložení nejbližších utkání a čeká ho karanténa.

"Všichni hráči, realizační tým a trenéři A-týmu podstoupili v pátek a v neděli testování na onemocnění covid-19. U dvou testovaných byl test pozitivní a krajská hygienická stanice nařídila celému týmu desetidenní karanténu, která začala dnem 24. září, kdy byli všichni členové týmu z tréninku odesláni do izolace do svých domovů," uvedl klub na webu.

"Karanténa se týká pouze hráčů, trenérů a členů realizačního týmu, kteří prokazatelně přišli do kontaktu s pozitivně testovanými - to se však týká bohužel většiny členů našeho týmu. Další postup konzultuje klubový lékař s vedením krajské hygieny a s vedením soutěže," uvedli Západočeši.

Pokud nenastanou žádné další komplikace, tým by se měl sejít kompletní k tréninku nejpozději 4. října a poté v následujícím týdnu začít znovu hrát i extraligové zápasy. Po odložení úterního utkání proti Litvínovu a zápasech v Brně (2. října) a v Plzni (4. října) by tak měli být nejbližším soupeřem mužstva kouče Martina Pešouta až 9. října hokejisté Vítkovic.

Současná epidemie koronaviru výrazně zasáhla i do nového ročníku hokejové extraligy. Z dosavadních čtyř kol odehrály všechny zápasy pouze čtyři ze 14 týmů. Vítkovice a Kometa Brno doposud do bojů nezasáhly.
Výběr případů rozšíření nákazy koronavirem v extraligových hokejových týmech od počátku září (hokejisté Pardubic kvůli podezření na nákazu koronavirem v týmu nenastoupí v úterním zápase 5. kola extraligy proti pražské Spartě):
3. září - Vzhledem k výskytu nákazy koronavirem v týmech Liberce a Plzně rozhodlo vedení Poháru Generali České Pojišťovny, že semifinálové zápasy se neuskuteční a ve finále se utkají Pardubice s Třincem.
17. září - Testy potvrdily koronavirus u 17 hokejistů Vítkovic a dvou trenérů. Celý tým musel do karantény a po odloženém utkání prvního kola extraligy s Litvínovem zmeškal i další zápasy.
18. září - Hokejisté Brna nesehráli zápas 1. kola extraligy s Třincem ani následující utkání v Litvínově kvůli onemocnění šesti hráčů a jednoho člena realizačního týmu. O den později se v Kometě potvrdilo 22 nakažených koronavirem.
24. září - Neuskutečnil se plánovaný předehrávaný zápas třetího kola extraligy mezi Karlovými Vary a pražskou Spartou. Několik hráčů a člen realizačního týmu domácí Energie mělo zdravotní potíže.
- Asociace profesionálních klubů rozhodla, že extraliga bude i při omezení návštěvnosti v souvislosti s epidemií koronaviru pokračovat podle plánu. Odkládat se budou pouze zápasy celků, které budou v karanténě.
25. září - Hokejisté Litvínova kvůli podezření na nákazu koronavirem u několika hráčů neodehráli zápas 3. kola extraligy v Liberci ani následující domácí utkání 4. kola s Plzní.
26. září - Hokejisté Třince si odložili zápas 4. kola extraligy proti Olomouci, plánovaný na neděli 27. září, a podstoupili testy na nemoc covid-19. Pro Oceláře to měla být domácí premiéra v novém extraligovém ročníku. Následně Třinečtí kvůli nákaze koronavirem odložili tři utkání v tomto týdnu, a to se Zlínem, Plzní a Pardubicemi.
28. září - Pardubický hokejový klub informoval, že kvůli podezření na nákazu koronavirem v týmu nenastoupí v úterním zápase 5. kola extraligy proti Spartě. Ze stejného důvodu později Mladá Boleslav odložila duel na ledě Liberce, Severočeši se místo toho v úterý utkají se Spartou. A onemocnění covidem-19 potvrdily i Karlovy Vary, které odložily další dva zápasy a celkem budou hledat termín pro pět utkání.

"Pro pět odložených utkání začneme hledat ihned náhradní termíny v rámci komunikace s vedením soutěže a příslušnými soupeři," ujistil klub.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice