Hlavní obsah

Litvínov - Č. Budějovice 3:4Hokejisté Budějovic po obratu vyhráli v Litvínově, dva góly dal Percy

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Svoboda 1 : 0
24. Percy 1 : 1
30. Zdráhal 2 : 1
35. Strejček 3 : 1
36. Pech 3 : 2
42. Bindulis 3 : 3
48. Percy 3 : 4
Záznam online reportáže

Hokejisté Českých Budějovic v dohrávce 41. kola extraligy po velkém obratu zvítězili v Litvínově 4:3. Motor ještě v 35. minutě prohrával 1:3, ale poté třemi góly otočil stav. Dvěma brankami včetně vítězné trefy se blýskl kanadský obránce Stuart Percy. Jihočeši zdolali Vervu v lize poprvé po sérii čtyř porážek, připsali si šesté vítězství po sobě a upevnili si páté místo v tabulce. Litvínov naopak prohrál posedmé z posledních osmi duelů a zůstal třináctý.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Hráči Českých Budějovic se radují z gólu.

Článek

Jihočechům stále chyběli zraněný kapitán Gulaš a brankářská jednička Hrachovina, na marodce Motoru byli i další hráči včetně bývalého litvínovského forvarda Hanzla. Motor začal přesilovkou, ale v početní převaze mohl paradoxně inkasovat při úniku Sukeľa.

Severočeši sehráli první přesilovku lépe a krátce po jejím skončení otevřeli skóre. Hosté nedokázali vyhodit z vlastního pásma, Zygmunt vyšťoural puk od mantinelu a přečíslení dvou na jednoho vyřešil přesnou přihrávkou na volného Svobodu, jemuž stačilo nastavit hokejku. Chvíli nato Kolářova tečovaná střela skončila těsně vedle Strmeňovy tyče, na druhé straně v největší šanci hostů v první třetině neuspěl před Godlou s bekhendem Abdul.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Brankář Jan Strmeň z Českých Budějovic inkasuje gól.

Na startu druhého dějství mohl zvýšit Sukeľ, který sám před českobudějovickou brankou nezakončil. Jinak ovšem Motor po přestávce výrazně přidal a v přesilovce srovnal. Nejprve navrátilec do sestavy obránce Percy trefil tyč, ale z následné akce už po Abdulově přihrávce ve 24. minutě nezaváhal.

Téměř okamžitě mohli Jihočeši dokonce otočit stav, Godlu po Holcově pokusu podruhé v utkání zachránila tyč. Na opačné straně v úniku neuspěl Chalupa, vedení si tak Verva vzala zpět až těsně před polovinou zápasu, kdy v přesilovce po Estephanově přihrávce proměnil únik Zdráhal. Připsal si 16. gól v sezoně.

Severočeši ožili a další šanci měl Svoboda. Zvýšit však dokázal až v 35. minutě ranou od modré čáry obránce Strejček. Domácí však o necelou minutu později nabídli Motoru laciné snížení. Zygmunt hrubě chyboval ve vlastním pásmu a kanonýr Pech šanci chladnokrevně využil. Osmatřicetiletý nejlepší střelec Jihočechů si připsal 19. branku v sezoně a jubilejní 50. bod.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva brankář Jan Strmeň z Českých Budějovic a Petr Straka z Litvínova.

I třetí třetinu začali hosté aktivně a ve 42. minutě podruhé v zápase srovnali. Po velkém závaru propálil Godlu lotyšský zadák Bindulis. Domácí v následné přesilovce nevyužili dvě dobré šance a naopak v oslabení mohl dokonat obrat Ondráček, který po brejku dvou na jednoho mířil nad.

Otočit skóre hosté dokázali až na startu 48. minuty, kdy využili druhou ze tří přesilovek. Na konci pohledné kombinace zakončil do prázdné branky Percy, který se vrátil do sestavy poté, co byl v Kanadě u narození potomka. Osmadvacetiletý zadák zaznamenal druhou trefu v utkání, což se mu v české lize povedlo poprvé. Přidat pojistku mohl Valský, ale hosty už jeho neproměněná šance mrzet nemusela.

HC Verva Litvínov - Motor České Budějovice 3:4 (1:0, 2:2, 0:2)
Branky a nahrávky: 9. P. Svoboda (Zygmunt), 30. P. Zdráhal (Estephan), 35. Strejček (V. Hübl, M. Chalupa) - 24. Percy (Abdul, Pech), 36. Pech, 42. Bindulis (Vondrka), 48. Percy (Abdul, Pech). Rozhodčí: Micka, Hradil - Lederer, Gerát. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:2. Diváci: 1000 (omezený počet).
Sestavy:
Litvínov: Godla - Irving, D. Kolář, Stříteský, Demel, Strejček, Hrbas, D. Zeman - P. Zdráhal, Estephan, A. Kudrna - Jarůšek, M. Sukel, P. Straka - Fronk, V. Hübl, M. Chalupa - P. Svoboda, Gerhát, Zygmunt. Trenér: V. Růžička.
Č. Budějovice: Strmeň - Piskáček, Percy, Bindulis, Šenkeřík, Vráblík, Štencel, Bučko - Valský, Pech, D. Voženílek - Chlubna, Koláček, Vondrka - Karabáček, Holec, M. Beránek - Štich, J. Ondráček, Abdul. Trenér: Modrý.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice