Hlavní obsah

Hokejisté Českých Budějovic vyjeli na led k závěrečné přípravě na extraligu

Hokejisté Českých Budějovic vyjeli ve čtvrtek na led a zahájili pod vedením nového kouče Ladislava Čiháka závěrečnou fázi přípravy na novou extraligovou sezonu. Zahrnuje i devět přípravných utkání, z toho dvě proti soupeřům z Finska.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ladislav Čihák na archivním snímku ještě jako kouč Plzně.

Článek

Dvaačtyřicetiletý Čihák už se naplno zabydlel v novém prostředí, kde nahradil na střídačce Davida Čermáka. S průběhem přípravy je spokojený. "Zatím jde vše dobře. Důležité je, že jsou kluci zdraví a nikdo se nám nezranil. Ten plán na květen, červen i červenec se naplnil. Testování dopadlo také velice slušně a u hráčů bylo patrné zlepšení," uvedl pro ČTK Čihák.

"Ale pořád je to jen nějaký základ. Budeme v tom pokračovat. Máme tréninky na dvě skupiny, od pondělí nás čekají dva velmi těžké tréninkové týdny, které pro nás budou hodně důležité," dodal Čihák.

Před sezonou posílili mužstvo obránci Milan Doudera (Třinec), Pavel Pýcha (Mladá Boleslav), David Štich (Litvínov) či Michal Gulaši (Brno) a útočníci Jan Ordoš (Liberec), Adam Kubík (Kladno), Martin Beránek (Mladá Boleslav) a Brant Harris (Slovan Bratislava). Právě Harris ještě ve čtvrtek chyběl, ale dnes už byl s týmem, dočasně tak schází jen nemocný obránce Jan Štencel.

Na programu mají Jihočeši devět přípravných utkání, v nichž vedle jiného změří síly se soupeři z Finska (KooKoo a Kärpät Oulu) či Rakouska (Salcburk a Linec).

"Pestrá skladba přípravných zápasů byla naším záměrem, právě tak jsme to chtěli a jsme rádi, že se to podařilo takhle poskládat. Bohužel nevyšel záměr s účastí na turnaji ve Švýcarsku, ale jsem moc rád za alespoň ty dva zápasy proti finským týmům. Věřím, že i pro hráče bude zajímavá konfrontace s týmy ze zahraničí," prohlásil Čihák.

Jeho slova potvrdil útočník Matěj Toman. "Nikdy jsem nehrál proti finským týmům, takže pokud bych si zahrál některý z těch zápasů, tak by to bylo fajn. Kvalitní zápasy budou i proti Brnu nebo Spartě. Celkově myslím, že přípravné zápasy budou jak pro nás, tak pro diváky zajímavé," uvedl v nedávném rozhovoru pro klubový web Toman.

Program přípravných zápasů:
Úterý 8. srpna: HC Škoda Plzeň - Banes Motor České Budějovice (17:00, ve Strakonicích),
čtvrtek 10. srpna: Banes Motor České Budějovice - KooKoo (17:30),
čtvrtek 17. srpna: HC Kometa Brno - Banes Motor České Budějovice (17:30),
pátek 18. srpna: Banes Motor České Budějovice - Salcburk (17:30),
čtvrtek 24. srpna: HC Sparta Praha - Banes Motor České Budějovice (17:30),
úterý 29. srpna: Banes Motor České Budějovice - HC Kometa Brno (17:30),
čtvrtek 31. srpna: Banes Motor České Budějovice - Linec (17:30),
neděle 3. září: Banes Motor České Budějovice - Kärpät Oulu (17:00),
středa 6. září: Banes Motor České Budějovice - HC Dukla Jihlava (17:30).

Reklama

Související témata: