Hlavní obsah

Jágr hodlá odpálit přestupovou bombu! Do Kladna se má po 17 letech vrátit majitel dvou bronzů z MS

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přestože nový ročník hokejové extraligy odstartuje až za devět týdnů, pohled na soupisku Kladna nemůže fanoušky Rytířů naplňovat optimismem. Vždyť třeba mezi útočníky dosud figuruje pouhých devět jmen. Vedení Středočechů však slibuje brzké oznámení některých posil a podle informací Sport.cz chystá i jednu opravdu zvučnou. Do Kladna by se po dlouhých sedmnácti letech měl vrátit jeho odchovanec Michael Frolík!

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Michael Frolík.

Článek

Není tajemstvím, že středočeský klub o Frolíkovy služby hodně stál už loni, kdy se majitel dvou bronzových medailí z MS a vítěz Stanley Cupu s Chicagem už po roce vracel z původně domluveného dvouletého angažmá ve švýcarském Lausanne.

Tehdy však dal Frolík svému mateřskému klubu košem a upřednostnil nabídku z Liberce. Za Bílé Tygry měl v základní části průměr půl bodu na zápas, v devíti duelech play off pak přidal tři body.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Michael Frolík.

Po vypršení kontraktu se však účastník loňských ZOH v Pekingu jeho prodloužení nedočkal. „Zcela upřímně mě mrzí, že jsem se s ním nestačil rozloučit. On okamžitě po play off odcestoval do Ameriky, takže jsme v podstatě neměli žádný hovor o tom, jestli je z nějaké strany zájem ve spolupráci pokračovat. Nicméně Michael byl relativně drahý hráč a já jsem to jeho místo chtěl obsadit někým mladším," prohlásil v květnu staronový liberecký kouč Filip Pešán.

Pětatřicetiletý Frolík od té doby zvažoval, jestli v kariéře dál pokračovat, a případně kde. Podle zdroje Sport.cz je držitel 858 startů v NHL blízko dohody s mateřským Kladnem, jehož dres oblékal naposledy v sezoně 2005/06.

Na soupisce Rytířů prozatím nefigurují ani zkušení útočníci Tomáš Plekanec s Jakubem Klepišem. Oba by ale měli v Kladně pokračovat, Klepiš už dokonce prodloužil smlouvu. Otázkou je další hráčská budoucnost majitele Jaromíra Jágra.

„Mě samozřejmě hokej pořád baví. Zároveň je ale pro mě poněkud frustrující, když jsem byl zvyklý podávat nějaké výkony, kterých už nejsem ve svém věku pochopitelně schopen. Mám jasno v tom, že bych musel naskočit v srpnu už do přípravných zápasů. V průběhu sezony už by se mně asi nechtělo do toho znovu naskakovat," nechal se slyšet Jágr na konci dubna po úspěšně zvládnuté baráži se Zlínem.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.