Hlavní obsah

Hr. Králové - Pardubice 3:1Hokejisté Hradce Králové porazili v derby lídra tabulky a zajistili si přímý postup do čtvrtfinále

MinutaMin. Tým Hráč Akce
18. Pavlík 1 : 0
22. Zachar 2 : 0
23. Cienciala 2 : 1
45. Lalancette 3 : 1
Záznam online reportáže

Na výsledek Liberce se nemuseli ohlížet, hokejisté hradeckého Mountfieldu si v závěrečném 52. kole sami zajistili čtvrté místo po základní části extraligy. Ve východočeském derby porazili první Pardubice 3:1 a vybojovali přímý postup do čtvrtfinále play off. Dynamo prohrálo počtvrté v řadě.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Hradečtí hokejisté se radují z branky proti Pardubicím.

Článek

Hradecký klub před utkáním slavnostně přivítal čtveřici opor ze sezony 2013/14 v čele s tehdejším kapitánem Jiřím Šimánkem. První ročník po přesunu extraligové licence z Českých Budějovic si připomněl i replikami dresů, v nichž nyní Mountfield nastoupil do derby. A po oboustranně opatrném začátku šel v 18. minutě do vedení díky přízemní střele obránce Filipa Pavlíka, která překvapila brankáře Willa u bližší tyče.

Tradičně aktivní hra v oslabení přinesla domácím zkraje druhé třetiny nejprve odměnu, ale poté i trest. Jejich náskok zvýšil v situaci tří proti čtyřem Zachar, jenž v samostatném úniku zvedl puk nad Willovo rameno. Hned v dalším střídání se však Hradečtí zapomněli vepředu, a když se v protiútoku do Sedlákovy nabídky parádně opřel Cienciala, Dynamo bylo znovu na kontakt.

Potřebovala by hokejová extraliga jiný herní systém? Diskuse z pořadu PříklepVideo: Sport.cz

Z územní převahy Mountfield další gól do sirény nevytěžil. V 45. minutě ale šťastně zvýšil díky Lalancettovi, od jehož zad se odrazila do branky Okuliarova střela. Emoce potom rozvířila bitka mezi Smoleňákem a Adamem Musilem, který nakonec povalil hradeckého kapitána na led. O body už se však vítěz základní části příliš nepopral, a to ani v zesílené power play šesti proti čtyřem.

52. kolo hokejové extraligy:
Mountfield Hradec Králové - HC Dynamo Pardubice 3:1 (1:0, 1:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 18. F. Pavlík (Lalancette), 22. Zachar (Cingeľ), 45. Lalancette (Okuliar) - 23. Cienciala (L. Sedlák, Říčka). Rozhodčí: Pražák, Kika - Lhotský, Zíka. Vyloučení: 3:5, navíc Smoleňák - A. Musil oba 5 min. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 6890.
Hradec Králové: Machovský - McCormack, P. Marcel, Blain, Kalina, F. Pavlík, Rosandič, Gaspar - Lev, Cingeľ, Werek - Jergl, Lalancette, M. Chalupa - Okuliar, Kevin Klíma, Zachar - Smoleňák, Štohanzl, Pilař. Trenér: T. Martinec.
Pardubice: Will - Čerešňák, D. Musil, Košťálek, T. Dvořák, J. Kolář, Vála - Cienciala, L. Sedlák, Říčka - Radil, T. Zohorna, A. Musil - T. Zeman, Poulíček, Paulovič - Vondráček, Mandát, O. Rohlík. Trenér: R. Rulík.

Reklama

Související témata: