Hlavní obsah

K. Vary - Brno 5:4Hokejisté Karlových Varů udolali Kometu, hattrick si připsal Beránek

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Beránek 1 : 0
7. Koblasa 2 : 0
12. Beránek 3 : 0
12. Pospíšil 3 : 1
38. Beránek 4 : 1
41. Fajmon 4 : 2
44. Zaťovič 4 : 3
47. Zaťovič 4 : 4
54. Redlich 5 : 4
Záznam online reportáže

Hokejisté Karlových Varů porazili ve 40. kole extraligy Brno 5:4. Hattrickem se na výhře Energie podílel Ondřej Beránek, čtyři body za gól a tři asistence si připsal Petr Koblasa. Kometa prohrála počtvrté za sebou a uspěla jen ve dvou z posledních jedenácti utkání.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Ondřej Beránek z Karlových Varů vstřelil v zápase s Kometou hattrick. V brance Brna Dominik Furch.

Článek

Západočechům se ideálně vydařil vstup do utkání. V 5. minutě nahrál Koblasa zpoza branky Beránkovi, který otevřel účet zápasu. O dvě minuty později byl vyloučený Zbořil a domácí první přesilovou hru využili. Čiliaka prostřelil Koblasa. Kometa svou první střelu na Habala vyslala až v 10. minutě. O dvě minuty později ale hosté prohrávali již 0:3 a zasloužila se o to opět první karlovarská formace. Čiliak po střele Koblasy od modré čáry neudržel puk a u branky stojící Beránek již neměl problém navýšit skóre. Trenéři Komety si vzdali oddechový čas a do branky poslali Furcha.

Efekt to přineslo okamžitý, o 24 sekund později se do samostatnému úniku dostal Pospíšil a nekompromisním zakončením dostal hráče z moravské metropole do zápasu. Solidně rozjeté utkání se pro Energii zkomplikovalo ve 14. minutě, kdy dostal Havlín putoval s pětiminutovým trestem předčasně do kabin. Energie ale dlouhé oslabení přestála bez inkasované branky.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Ondřej Beránek z Karlových Varů slaví jeden ze svých gólů proti Kometě

I ve druhé třetiny byli aktivnější domácí.Ve 26. minutě se v oslabení dostal do brejku Beránek, ale trefil jen tyč. Za Kometu kontroval Holík, Habala ale nepřekonal. Ve 33. minutě Dufek tvrdě dohrál Jiskru a stejně jako Havlín dostal pětiminutový trest a zápas pro něj skončil. Západočeši nesehráli dlouhou početní výhodu dobře, přesto se jim podařilo v jejím závěru skórovat. Devět sekund před koncem přesilovky se pohotovou dorážkou potřetí v zápase prosadil Beránek.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Brankář Karlových Varů Vladislav Habal v akci.

Domácí ale nedokázali zápas dovést v poklidu do vítězného konce, ve třetí třetině se z něj stalo drama. Kometa dokázala hned po 55 sekundách snížit, když se poprvé v extralize trefil obránce Fajmon. Ve 44. minutě zůstal před domácím gólmanem zcela osamocený Zaťovič a snížil na 3:4 z pohledu hostů. Vyrovnat mohl o minutu později Kollár, ale jeho střela jen zazvonila o pravou tyč. V 54. minutě díky pěkné individuální akcí Redlicha a jeho přesné střele z mezikruží vedli Energetici opět o dvě branky.

Při vyloučení Pulpána se čtyři minuty před koncem základní hrací doby odhodlala Kometa poprvé k power play, kterou přesnou střelou do horního rohu využil Zaťovič. Druhá power play v 59. minutě již pro hosty úspěšná nebyla a domácí nakonec dotáhli zápas k tříbodovému zisku.

40. kolo hokejové extraligy:
HC Energie Karlovy Vary - HC Kometa Brno 5:4 (3:1, 1:0, 1:3)
Branky a nahrávky: 5. O. Beránek (Koblasa), 7. Koblasa (Pulpán, Černoch), 12. O. Beránek (Koblasa, Bartejs), 38. O. Beránek (Černoch, Koblasa), 54. Redlich - 12. Pospíšil (Holík), 41. Fajmon (Kollár), 44. Zaťovič (Šalé, A. Zbořil), 57. Zaťovič (Vincour, Horký). Rozhodčí: Veselý, Šindel - Komárek, Gerát. Vyloučení: 3:3, navíc Havlín - Dufek oba 5 min. a do konce utkání. Využití: 2:1. Diváci: 3463.
Karlovy Vary: Habal - Pulpán, Huttula, Bartejs, Stříteský, Havlín, Dlapa, A. Rulík - O. Beránek, Černoch, Koblasa - Kohout, Gríger, Rachůnek - Koffer, Hladonik, Juusola - Kofroň, Jiskra, Redlich. Trenér: Bruk.
Brno: Čiliak (12. Furch) - Kundrátek, Kučeřík, Fajmon, Ščotka, Hrbas, Ďaloga, od 41. navíc F. Němec - Horký, Holík, Pospíšil - Flek, Kollár, Zaťovič - Šalé, A. Zbořil, Raška - Dufek, Süss, Vincour. Trenér: P. Martinec.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice