Hlavní obsah

Hokejisté Komety začali na ledě ještě bez Američana. Kouč Martinec nyní další příchody neplánuje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ještě bez třiatřicetiletého amerického útočníka Steva Mosese, který do Brna dorazí o víkendu a k mužstvu se připojí v pondělí, zahájili hokejisté Komety po dovolené přípravu na ledě.

Foto: HC Kometa Brno

Trenér hokejistů Komety Patrik Martinec.

Článek

„Máme na Mosese velmi dobré reference. Věříme, že v produktivitě plnohodnotně nahradí Horkého, který odešel do Finska," očekává kouč Patrik Martinec. S kádrem, jaký má momentálně k dispozici, je spokojený. „Každý trenér chce mít samozřejmě co nejsilnější mančaft. Nyní ale žádné další změny neplánujeme," prozradil.

Po minulé sezoně odešli kromě Horkého i brankář Čiliak (Marseille), obránci Kundrátek (Třinec), Hrbas (Zlín), Gulaši (České Budějovice) a Fajmon (Znojmo) i útočníci Strömberg s Koblížkem (oba Koo Koo). Talentovaný Šalé podepsal po draftu v NHL nováčkovskou smlouvu v Seattlu, a hostování ze Zlína vypršelo Ondráčkovi.

Vedle Mosese budou nově oblékat dres Komety také brankář Lukeš (Karlovy Vary) a beci Gazda (Zlín), Lintuniemi (Mladá Boleslav) a Kaňák (Třinec). Ofenzívu vyztuží Cingel (Hradec Králové), Marcinko (Třinec) či Kohout (Karlovy Vary).

Foto: HC Kometa Brno

Brněnští hokejisté zahájili přípravu na ledě.

Martinec plánuje, že nadcházejících čtrnáct dní budou Brňané trénovat ve dvou skupinách. „Dva dny v týdnu budeme led ještě kombinovat i s fyzickou přípravou," prozradil.

Před startem extraligy čeká hokejisty Komety osm přátelských duelů. K prvnímu z nich nastoupí 10. srpna v Třebíči. Dalšími soupeři Brňanů budou Olomouc, České Budějovice, Třinec či bratislavský Slovan. „Zpočátku pojmeme přípravná utkání kondičně. Odehrajeme je proto jen na tři pětky. S tím, jak se bude postupně blížit premiérový mistrovský zápas s Hradcem, se začneme mnohem víc zaměřovat na herní systémy," sdělil Martinec. Výsledky v přátelských střetnutích nepovažuje za příliš podstatné. „Nikdo ovšem nechce pochopitelně prohrávat," má jasno.

Nosí už v hlavě, kdo s kým by měl v jednotlivých formacích společně nastupovat. „Máme samozřejmě představy o určitých vazbách. Uvidíme ale, jak budou fungovat na ledě. Určitě bude postupně docházet ke změnám," předpokládá Martinec.