Hlavní obsah

Podpisy Plekance a Klepiše to nekončí! Kladno hlásí hvězdnou posilu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hokejové Kladno hlásí po dlouhých sedmnácti letech návrat svého odchovance! Jak již Sport.cz informoval, s Rytíři se domluvil na smlouvě pětatřicetiletý útočník Michael Frolík.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Michael Frolík během tréninku hokejové reprezentace.

Článek

„Jsme strašně rádi, že se Frolda vrací na Kladno, kde hokejově vyrostl. Získáváme v něm jednoho z lídrů, který nám potáhne mužstvo na ledě i v kabině," je nadšený z Frolíkova příchodu sportovní manažer Rytířů Jiří Burger.

Kladenští o comeback svého odchovance usilovali už loni, kdy se majitel dvou bronzových medailí z MS vracel už po roce z původně dvouletého angažmá ve švýcarském Lausanne. Tehdy ale Frolík kývnul Liberci.

V dresu Bílých Tygrů si v základní části udržoval průměr bodu na utkání, v devíti zápasech play off pak přidal dva góly a asistenci.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Michael Frolík.

Po sezoně se však Liberec s navrátivším se trenérem Pešánem rozhodl sestavu omladit a s majitelem 858 startů v NHL už nepočítal. Frolík, jenž v roce 2013 vyhrál s Chicagem Stanley Cup, zvažoval své další kroky a nakonec se rozhodl pro návrat ke kořenům.

Frolík, který se kdysi pyšnil přezdívkou „Baby Jágr" kvůli svému talentu i číslu 67 na dresu, se tak na klubové úrovni po necelých šesti letech znovu potká s Jaromírem Jágrem. Tehdy spolu nastupovali v NHL za Calgary. Je však otázkou, jestli majitel Rytířů v příští sezoně vyjede na led, nebo bude klubu šéfovat jen z kanceláře.

„Mě samozřejmě hokej pořád baví. Zároveň je ale pro mě poněkud frustrující, když jsem byl zvyklý podávat nějaké výkony, kterých už nejsem ve svém věku pochopitelně schopen. Mám jasno v tom, že bych musel naskočit v srpnu už do přípravných zápasů. V průběhu sezony už by se mně asi nechtělo do toho znovu naskakovat," prohlásil Jágr na konci dubna po úspěšně zvládnuté baráži se Zlínem. Zatím na kladenské soupisce coby hráč nefiguruje.

Frolík je tak během necelého týdne třetím zkušeným útočníkem, s nímž Kladno počítá pro příští ročník. Předtím Rytíři prodloužili smlouvy s kapitánem Tomášem Plekancem a mistrem světa z roku 2010 Jakubem Klepišem.

Aktuální kádr Kladna:
Brankáři:
Adam Brízgala
Landon Bow
Obránci:
Jakub Babka
Jake Dotchin
Karel Klikorka
Chris Martenet
Ondřej Slováček
Jiří Ticháček
Václav Veber
Útočníci:
Matěj Beran
Ondřej Bláha
Matyáš Filip
Michael Frolík
Jakub Klepiš
Denis Kusý
Antonín Melka
Tomáš Plekanec
Martin Procházka
Jaromír Pytlík
Deven Sideroff
Jakub Strnad

Reklama