Hlavní obsah

Hokejisté Litvínova přišli o klíčového obránce, další z opor končí kariéru

Aktualizováno

Hokejisté Litvínova se budou muset v následující extraligové sezoně obejít bez pomoci kanadského obránce Aarona Irvinga, který bude nově hrát ve finském klubu SaiPa Lappeenranta. Severočeši tím přišli o svého nejproduktivnějšího beka uplynulého ročníku. Dres Vervy už nebude oblékat ani útočník František Gerhát, který ukončil hráčskou kariéru, a další forvard Richard Jarůšek, s nímž již Litvínov dále nepočítá.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Aaron Irving z Litvínova během utkání se Spartou.

Článek

Šestadvacetiletý Irving přišel do Litvínova před dvěma lety, v uplynulé sezoně nasbíral 25 kanadských bodů za deset branek a 15 asistencí v 52 zápasech. Produktivnější byli pouze útočníci Giorgio Estephan a Patrik Zdráhal.

Dvaatřicetiletý Gerhát se rozhodl nepokračovat v kariéře. Odchovanec Slovanu Bratislava přišel do Litvínova již v juniorském věku, na severu Čech strávil celkem čtrnáct let a stal se nejproduktivnějším cizincem v historii klubu. V roce 2015 se podílel na zisku historického titulu. S Litvínovem se loučí s bilancí 557 odehraných zápasů, 47 vstřelených branek a 78 asistencí.

"Franta se rozhodl, že už nechce pokračovat a my jeho rozhodnutí samozřejmě respektujeme. V Litvínově za své působení odvedl hodně práce a za to bych mu chtěl za celý klub poděkovat. Přeji mu hodně štěstí v nových životních výzvách," uvedl generální ředitel Pavel Hynek v tiskové zprávě.

Třicetiletý Jarůšek svůj odchod z Litvínova oznámil na instagramu. "Bohužel už další rok nepřidám. Děkuji za krásné tři roky," napsal Jarůšek, který do Vervy přišel v roce 2019. V první sezoně nastřílel 22 gólů, ve druhé 18 a v posledním ročníku skóroval desetkrát. V klubu končí i přesto, že měl platnou smlouvu i pro příští sezonu.

Reklama

Související témata: