Hlavní obsah

Litvínov oficiálně potvrdil konec klubových legend Hübla a Lukeše

Hokejoví útočníci Viktor Hübl a František Lukeš nebudou pokračovat v extraligovém Litvínově. Severočeši oficiálně potvrdili odchod klubových legend, které se v roce 2015 podílely na zisku historického titulu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Viktor Hübl z Litvínova oslavuje gól

Článek

"Viktor i Franta se řadí mezi litvínovské legendy. Pro klub toho odvedli hrozně moc a je až úctyhodné, jakých milníků během svých kariér dosáhli. Nastal čas na generační obměnu, bylo jasné, že to jednou přijít musí," uvedl generální ředitel klubu Pavel Hynek s tím, že Verva se s oběma hráči plánuje oficiálně rozloučit.

Jejich čísla budou v Litvínově vyřazena, umístěna pod strop stadionu a klub chce uspořádat na jejich počet exhibici. "Chtěl bych oběma poděkovat za jejich práci v klubu a přeji jim hodně štěstí v další životní etapě," řekl Hynek.

Třiačtyřicetiletý Hübl je odchovancem Chomutova, do Litvínova přišel v roce 2002 a je držitelem řady klubových i extraligových rekordů. V nejvyšší soutěži odehrál v průběhu 24 sezon 1276 zápasů a nasbíral 902 bodů za 402 branek a 500 asistencí. Vedle Litvínova hrál i za pražskou Slavii a České Budějovice. Dosavadní kapitán Litvínova je klubovým rekordmanem v počtu bodů, asistencí a odehraných zápasů.

Devětatřicetiletý Lukeš je rodák z Kadaně, do Litvínova přišel již v dorosteneckém věku. Šest sezon strávil v zámoří, kde působil v juniorech a poté se tři roky snažil neúspěšně prosadit do NHL. V roce 2006 se vrátil do Litvínova a klub již neopustil.

Za Severočechy odehrál 847 zápasů, v nichž zaznamenal 626 bodů (255+371), pětkrát byl nejproduktivnějším hráčem týmu v sezoně. V mistrovské sezoně vstřelil dva góly v rozhodujícím sedmém finále v Třinci.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Viktor Hübl z Litvínova dostává od trenérů Václava Sýkory a Vladimíra Országha dres a hokejku při dosažení 809. bodu v základní části během své kariéry

"Oba kluci pro litvínovský hokej udělali strašně moc. Viktor v poslední sezoně překonával jeden rekord za druhým. Vybudoval si v extralize obrovský kredit, v Litvínově má dveře otevřené. Všichni si přejeme, aby jednou v klubu pracoval. Franta je obdobný příklad. Obrovský respekt pro oba kluky. Podstatnou část sezony jsem je pozoroval, jak se statečně perou, ale věku neporučíte," uvedl trenér Vladimír Růžička.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín